Cichy77 napisał(a):Ja myślę że żonie podobały by się auta Hyundai i20 i Yariska tu najlepiej z silnikiem 1.3 100KM jak by ci się udało znaleźć. Oba te samochody ogólnie są polecane i wyglądają bardzo fajnie (to oczywiście kwestia gustu ale wiem że się podoba )
Ogólnie wszystkie z aut, które wymieniłeś są w orbicie moich zainteresowań, te dwa są w czołówce
![Uśmiechnięty :)]()
. I20 ciężko znaleźć z inną klimą niż manualna. Z yarisem jest łatwiej, patrzę wersję po lifcie z 2017 i biorę jeszcze pod uwagę silnik 1.5, ponoć to zmodernizowane 1.3, jedyną wadą chyba tak naprawdę jest cena, bo ciężko znaleźć coś fajnego poniżej 40k
![Wink ;)]()
Namawiałem jeszcze żonę na fabię z 1.2 tsi 110KM, ale ciężko mi ją namówić, bo mówi, że fabia od 20 lat wygląda tak samo i coś w tym jest
![Wink ;)]()
. Silnik chyba już jest poprawiony i nie stwarza problemów, choć ojciec ma pierwszą wersję (105KM) i poza tym, że musiał zmienić rozrząd przy 60k km, bo zaczynał dzwonić nic się nie działo.
Cichy77 napisał(a):Ciekawym rozwiązaniem może być Dacia Sandero Stepway [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... ab6a40e94d
Mam jednak pewne opory co do Dacii, bardziej celowałem jeśli już w Clio, choć widziałem słabe oceny jeśli chodzi o usterki elektroniki i trochę mnie to odstrasza, plus najpopularniejszy silnik 1.2 ma bardzo słabe osiągi...