Dla początkującego kierowcy z małym budżetem:190d vs polonez

18 Lis 2009, 10:23

pawelek11127 napisał(a): polecam takie wozidelko ze wzgledu na porsta budowe i tanie czesci;p uszczelki po 5 zl;p

No chyba nie powiesz że auto jeżdzi na samych uszczelkach , no.... prawda ? Pare dni temu potrzebowałem cylinderek hamulcowy ( do hamulców Lukasa ) i....... tych za 5 zł akurat nie było ! :mrgreen: Zapłaciłem 55 zł :roll: - Za jeden , dobrze że reszta była w porządku . Tak.... mam poloneza a w najbliższym czasie remont przedniego zawieszenia i układu kierowniczego oraz wymiane nagrzewnicy :cry:Oj zaboli finansowo , zaboli....... . Dobrze że nie płace za mechanika :mrgreen: .Mam nadzieje że to ostatni raz -prawdopodobnie pójdzie na złom bo przeliczając koszty napraw i biorąc pod uwage te spore ilości spalonego paliwa to użytkowanie tego autka jest niezbyt opłacalne , chyba...... ma ktoś inne zdanie ........?
Ostatnio edytowany przez bonifacy, 21 Lis 2009, 13:07, edytowano w sumie 1 raz
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

19 Lis 2009, 21:16

190 jak nic. Może i stary, ale poldona zmiecie raz dwa. Mojej laski matka ma 190 od nowości czyli 89' i oprócz rozwalonego sprzęgła i braku długich (poszło coś w elektryce) samochód jak igła.
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

20 Lis 2009, 12:57

A moze bmw serii 5 e34. Chociaz chyba bedzie ciezko znalezc takie na chodzie w tej cenie ale da sie. Moj kumpel ostatnio sobie kupil za 3600zl z biala skora i przez 2 miesiace az do teraz sprawuje sie bez zarzutow. Tyle ten silnik 2.5l strasznie duzo pali
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nowa Mazda6, debiut kolejnej wersji tego modelu
    Podczas tegorocznego Salonu Samochodowego w Moskwie debiutuje kolejna wersja modelu Mazda6. To drugi przedstawiciel (po CX-5) nowej generacji samochodów Mazda, wykorzystujący pełen zakres TECHNOLOGII SKYACTIV oraz ...