REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
piotrauto napisał(a):1. a ile taki silnik pali na 1h?
2. nie chce mi sie wierzyc ze odpalanie tak duzo paliwa zużywa, podobno jesli auto ma stac wiecej niz 30s to oszczędniej zgasić
4. ile trwa pompowanie powietrza np jesli auto odpalamy rano?
1. Spalania nie podaje się na godz.
2. To uwierz, że ciężarówka z 12-litrowym silnikiem spala dużo więcej niż ma stać 30s.
:shock: Spalania nie podaje się na godz.
To uwierz, że ciężarówka z 12-litrowym silnikiem spala dużo więcej niż ma stać 30s.
Zależy w jakim aucie... W starych trupach trzeba poczekać dłużej bo mają dziurawe przewody itd. Ale w takich 3-6 letnich trwa to od 2-5 min
piotrpz87 napisał(a):Pracując przy rozładunkach takich aut nie raz się spotkałem ,że kierowca nie mógł zapalić auta bo na tachografie musiał mieć wykres postoju. A w chwili wyłączenia samochodu musiałby odstać bodajże 45min.
nowszy napisał(a):piotrauto napisał(a):5. jesli kierowca musi iść cos załatwić, czy do sklepu to jak zebezpiecza auto? przeciez nie zamknie bo kluczyki sa w stacyjce
Są takie auta, gdzie kluczyk jest potrzebny tylko żeby zapalić. Później można go wyjąć.
piotrauto napisał(a):nowszy napisał(a):piotrauto napisał(a):5. jesli kierowca musi iść cos załatwić, czy do sklepu to jak zebezpiecza auto? przeciez nie zamknie bo kluczyki sa w stacyjce
Są takie auta, gdzie kluczyk jest potrzebny tylko żeby zapalić. Później można go wyjąć.
jakie? autokary? ciężarowe? nie spotkałem sie z takimi
a ciekawostka wiecie ze driverzy w stanach nie gaszą wcale aut? zobaczcie sobie na
oczamikierowcy.pl
chodzą po 24h/7dni w tygodniu