Dlaczego uważa sie ze w polsce są fatalne drogi?

21 Lut 2010, 20:15

Tak samo jak każdy człowiek, który choć trochę zastanawia się nad sensem życia uważa (ale nie kryminaliści politycy, którzy je tworzą), że wojna jest zła.

Bo tak naprawdę, jeszcze dzisiaj i przez pare pokoleń ludzie będą w tym kraju spłacać dosłownie i w przenośni błędy komuchów i innych, którzy wpędzili nasz w szambo. Niestety kryminaliści przy stołkach nadal robią to samo co tamci, dlatego ten proces jest wolny.
Dlaczego u nas nie ma autostrad chociaż tyle ile nam obiecywali ?. Bo Ci kryminaliści rozdali sobie nasze pieniądze na swoje.
A dzisiaj pozostało łatanie dziur, które za rok z nowy.
Blędne koło, którego czasami wydaje się nie sposób zatrzymać jak nie gwałtowanie ale to oznacza szok, ból a to też zło.
berko
Nowicjusz

Auto: dobre

24 Lut 2010, 19:54

berko napisał(a):Bo tak naprawdę, jeszcze dzisiaj i przez pare pokoleń ludzie będą w tym kraju spłacać dosłownie i w przenośni błędy komuchów i innych, którzy wpędzili nasz w szambo.

Nie dramatyzowałbym. Na Białorusi droga E30 (czyli nasza krajowa 2) jest dwupasmowa na całej długości, a u nas w kraju kapitalistycznym?
Komuszki w Polsce zabrali trochę majątków takim Zamoyskim, albo Czartoryskim i sprawili, że ci bali się upomnieć o "swoje". Gdyby nie te komuszki to byś dalej był chłopem pańszczyźnianym na majątku pana i władcy.
Nie chciałbym gderać, ale to komuszki budowali drogi i motoryzowali Polaków.

Komuszki wybudowali trasę katowicką, itd.
berko napisał(a):Dlaczego u nas nie ma autostrad chociaż tyle ile nam obiecywali ?

Powiem Ci dlaczego. Obok mojego miasta ma iść autostrada, są 4 warianty którędy ma iść. Gdy tylko ludzie wyczują, że któryś wariant ma większe szanse na przejście to zaraz lecą protestować, bo będą mieli autostradę pod nosem. I to sami ludzie opóźniają budowę autostrady. Bo to jest na zasadzie: "chcę mieć autostradę, ale nie obok mnie". Tylko, że ta autostrada zawsze będzie obok kogoś.

Podobnie było z obwodnicą Augustowa. Ludziska dowiedzieli się o planie i polecieli przypinać dupska do drzew i blokować prace. Pobiegli na skargę do Unii, a Unia też cwana u siebie jak budowali drogi w latach '70 i '80 to kosili równo wszystkie drzewa i krzewy, wybijali w pień wszystkie gatunki zwierząt, ale drogi budowali. Dopiero jak zbudowali to się podrapali po głowie i stwierdzili, że coś tu nie hallo z tą przyrodą i nałożyli surowe wymagania, które my teraz musimy przestrzegać. Macie pojęcie jak głupia opinia środowiskowa jest czasochłonna i ile się na tym traci? Dodajcie sobie do tego debilnych ludzi, którzy protestują z byle powodu, ospałość administracji, cwaniaków takich jak Kulczyk, którzy windują ceny budowy kilometra autostrady do horrendalnych rozmiarów, to macie przyczynę małej ilości autostrad.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lut 2010, 09:06

u nas tez w polsce jest duzo dróg dwujezdniowych
piotrauto
Stały forumowicz

25 Lut 2010, 11:29

Napewno nie można powiedzieć, że komuniści się w jakikolwiek sposób wykazali pomocą, co za bzdura. To tak samo można napisać, że gdyby nie Hitler to nie byłoby takiej technologii wojennej jak i taktyk. Takich rzeczy się nie pisze po prostu. Gdyby nie komuniści to drogi byłyby pewnie dużo lepsze a kraj bogatszy, gdyby chociaż Niemcy nam spłacili reparacje a nie Rosji... Zawsze jest potrzeba lepszej komunikacji i z większą ilością pieniędzy jak i większym indywidualizmem drogi byłyby budowane, nawet lepiej. Inżynier aspirujący do wyższego stanowiska, lepszej pensji będzie się bardziej starał z natury.

A drogi są tragiczne, już nie powiem o idiotycznych drzewach posadzonych przy poboczach. Dziury są ogromne jak i zafalowania, przez co przyczepność jest mniejsza, w zimę to już w ogóle. Kraj równie dobrze może postawić znaki drogi ekspresowej i obietnice zostaną spełnione.

Ale trzeba jednak przyznać, że są też na świecie ważniejsze rzeczy niż drogi, jeździć się da więc może najpierw postarajmy się o to żeby chociaż każdego było stać na samochód za 3 tysiące złotych.
HINUKU
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorskie

25 Lut 2010, 12:46

HINUKU, nie przesadzajmy drogi krajowe w polsce są o wiele szersze i z poboczami asfaltowymi, a niektóre są dwujezdniowe i raczej na drogach krajowych niema takich dziur jak na niższej kategorii, drogi krajowe w porównaniu z wojewódzkimi i powiatowymi to autostrady, na co narzekacie, a co jesli drogi krajowe byłyby takie jak obecne wojewódzkie?
piotrauto
Stały forumowicz

25 Lut 2010, 16:06

piotrauto napisał(a): na co narzekacie

Sam w iluśtam postach narzekałeś na to więc po co się teraz pytasz? Naprawdę mam poznajdować posty w których pisałeś, że boisz się wyprzedzać ? :twisted:
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

25 Lut 2010, 22:19

Koledzy czy nie zauważyliście że dyskusja na temat dróg ożywa po zimie :mrgreen:
ale według mnie stan dróg w naszym kraju poprawia się powoli ale lepsze to niż nic :razz:
koko_123
Nowicjusz

Miejscowość: Dębica

09 Mar 2010, 09:58

koko_123 napisał(a):Koledzy czy nie zauważyliście że dyskusja na temat dróg ożywa po zimie :mrgreen:
ale według mnie stan dróg w naszym kraju poprawia się powoli ale lepsze to niż nic :razz:

Taaa, jedną droge wyleją to w tym czasie 3 inne sie podziurawia :) nic tylko zakladac firme, ktora bedzie zajmowala sie naprawianiem drog - w Polsce roboty nigdy nie zabraknie :D
kosmaty
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

09 Mar 2010, 12:13

kosmaty, mieliśmy latem taką równa drogę jak stół, a teraz po zimie porobiły sie na niej szpary, jakby ktos ją tasakiem poprzecinał na pół i dziury niektóre takie duze jak połowe koła
piotrauto
Stały forumowicz

19 Mar 2010, 13:26

Wystarczy wprowadzić wymóg gwarancji na nowe drogi dajmy na to 10 lat i na pewno mielibyśmy lepsze drogi. Używaliby lepszego asfaltu, a tak po 2-3 latach znowu mogą zarobić za remonty.
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy

02 Kwi 2010, 12:34

Nie da się tego ukryć, że drogi są naprawdę w Polsce fatalne. I nie chodzi o samą istotę narzekania ale po prostu stwierdzenie faktu. Pewnie możemy porównywać nas z innymi krajami i wtedy wypadamy fantastycznie na ich tle np ostatnio jeździłem po Węgrzech (mniejszych miejscowościach), a właściwie przy granicy z Rumunią i słuchajcie tam drogi, nie wyglądają jak drogi, one ledwo co są utwardzone. Wtedy odetchnąłem z ulgą, że w Polsce takich nie ma.
grzeg1968
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

02 Kwi 2010, 15:37

dziwi mnie tylko dlaczego inni kierowcy migają mi światłami jak ja wolniutko tocze sie i omijam slalomem bardzo duże dziury
inni tego nie czują? przelatują ile fabryka dała
a jak moje koło wjedzie w dziure to jest takie dudnięcie i takie nie przyjemne uczucie ze aż mi szkoda autka i wole jechać bardzo wolno
piotrauto
Stały forumowicz

02 Kwi 2010, 22:26

Jaki koń jest każdy widzi.
:) i love my wife like my honda :)
frodo1205
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn, Warszawa