Do 10 tys - co kupić ?

10 Sie 2009, 23:29

Witam,
Obecnie jeżdżę CC 700, więc pewnie każde będzie lepsze ;) naprawy są tanie, pali mało, więc jest ok, ale ostatnio coraz bardziej się "sypie", stąd moje pytanie, bo do tej pory było OK :)
Ale poważnie, moje myśli krążyły nad Tigrą, ale mi ją odradzono, bo będzie drobny problem z częściami, a i podobno niskie zawieszenie z którym sobie nie poradzę zimą :/ Panda, podobno dosć awaryjna, więc już nie wiem...
Potrzebne mi autko małe ((żeby wszędzie zaparkować) poza tym praktycznie jednoosobowe))
Codziennie przejeżdżam prawie 100 km, więc jakieś małe, co niezbyt dużo "pali"
Mechanik doradzał nawet starego, ale VW,
A Wy co doradzacie ??
Każda opinia jest cenna, więc pszcie ;)
iskra
Nowicjusz

11 Sie 2009, 08:58

ja bym ci polecił opla corse b. do 10 tys kupisz jakąś z ostatnich lat produkcji (98-00). auto jest małe, występuje jako 3 i 5 hb, ma małe silniki a co za tym idzie dużo nie pali, no i jak ci sie podoba tigra to niewiem czy wiesz ale corsa ma taką samą deske co tigra :wink: . zgniłej corsy jeszcze nie widziałem ale podobno mają małe problemy z korozją ale nie gniją tak jak astry I. mój znajomy ma corse i jego jest ocynkowana. ale myślę że z tymi z ostatniego wypustu nie powinno bym problemu.
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Strefy "Tempo 30 km/h" - czy to tak naprawdę działa?
    Rośnie popularność stref "Tempo 30" w miastach zarówno na świecie, jak i w Polsce, bo statystyki pokazują ich dużą efektywność. Miasta odnotowują spadki liczby wypadków od 10 do ponad 40%. Strefy te coraz częściej ...
    Cykl Atkinsona - na czym on polega i czy oszczędza paliwo?
    Od pewnego czasu coraz częściej napotykamy określenie "silnik pracujący w oszczędnym cyklu Atkinsona". Na czym polega ten cykl i dlaczego zmniejsza zużycie paliwa? Najbardziej dziś rozpowszechnione czterosuwowe silniki benzynowe ...