Do 10k 120km

16 Lut 2018, 22:32

Witam, przymierzam sie do zakupu mojego drugiego auta, interesuje mnie cos +120km, koniecznie benzyna, ewentualnie juz z LPG. Obecnie posiadam Honde Civic VI 90km, może nie jestem jakims super doświadczonym kierowcą ale myśle ze sobie radze i lubie czasami sobie polatac :D chce cos mocniejszego, lepiej wypasożanego, wiadomo, Honda ma swoje lata. Zaczyna rdzewiec i wogole :D wiec najlepiej gdyby było to jakies autko w ocynku. Myślałem może nad a3 , a4, leon, golf 4, octavia. Fajne było by dorwać jakies 1.8t. Tylko czy znajde cos wartego uwagi w tych pieniądzach, i jak wyglada utrzymanie takiego samochodu, przyznam, Honda jesli chodzi o utrzymanie to sąto grosze. Co myslicie ? Warto pakowac sie w 1.8t? Czy kupic Golfine 1.8 125km ? Jak wyglada spalanie w tych silnikach ? Dodam że głównie jeżdżę po miescie, raz w tygodniu zdarza mi sie trasa ok 100km.
sebastw1
Obserwowany

Prawo jazdy: 23 04 2016
Auto: Honda Civic VI
Silnik: 1.4 LPG 90km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

16 Lut 2018, 23:34

Silniki VW dużo palą w porównaniu do Hondy, więc bez LPG się nie obędzie. Szukaj Golfa IV, Audi A3 lub Octavii z 1.8T. O dobrego Leona z 1.8T będzie ciężko w tym budżecie. A4 będzie droższe w utrzymaniu od powyższych.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Classic Car Festival w Tokio - zabytkowe perły
    Zabytkowe samochody mają swój nieodparty urok, o czym już po raz kolejny mogli się przekonać goście tegorocznego Classic Car Festival zorganizowanego przez Toyota Automobile Museum. W imprezie wzięły udział najpiękniejsze ...