Hej, nadeszła pora rozstać się z moim wysłużonym Opem Astrą F i zakupić coś większego i wygodniejszego.
Budżet: do 15k (najlepiej jakby udało się w tym zmieścić też z wymianą rozrządu i oleju ale nie koniecznie)
Rejon: Warszawa + najbliższe okolice
Użytkowanie: Głównie na trasy + trochę miasta. Dużo nie jeżdżę więc raczej benzyna.
Zależy mi przede wszystkim na wygodzie (chociaż po Astrze to wszystko pewnie będzie wygodne), chciałbym żeby był też trochę większy (segment D).
Dobrze było by też żeby nie rdzewiało (po walkach z nadkolem w Astrze mam dość).
Co do silnika nie potrzebuję nie wiadomo jakiej mocy (jeżdżę bardzo przepisowo) ale też nie chciałbym żeby jadąc 140km/h po autostradzie wyzionął ducha
![Wink ;)]()
Z inncyh rzeczy to raczej standard czyli klima, manualna skrzynia biegów dobrze by było jakby był tempomat.
Na początek znalazłem coś takiego:
[link do oferty na Allegro wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do oferty na Allegro wygasł] (chyba za tani??)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (da się zabezpieczyć dobrze przed rdzą?)
+ dwa sportowe które mi się podobają
[link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Olx wygasł]Widzicie w nich coś niepokojącego? Jakieś inne propozycje?
Z góry dziękuję za pomoc.