REKLAMA
Witam, planuje niedługo zmienić samochód. Budżet w jakim chciałbym się zmieścić to 20-25 tys z naciskiem na ta dolną granice, ale nie będzie problemu z dołożeniem do tych 25 tys żeby kupić coś fajnego.
Samochód chciałbym kupić w samej benzynie i dołożyć do niego gaz - taka jazda mi najbardziej odpowiada.
Rocznie robię około 10-15 tys km, głównie przemieszczanie się po zwykłych drogach z miejscowości a do b, po mieście raczej mało jeżdżę.
Z tego co wstępnie przeglądałem byłbym zainteresowany
-vectra c 1.8 140 lub, 120 km
-bmw e46 - 1.8 lub 2.0, większych silników chyba bym nie chciał z powodu opłat
- Audi a3/A4 - 1.6 chyba za mały będzie zwłaszcza dla A4, jakie inne silniki jeszcze byście do gazu polecili? Jak sprawują się 1.8t w połączeniu z gazem?
-SEAT Leon II - jaki silnik do gazu?
Nie jestem nastawiony na jakiś konkretny model, chciałbym żeby samochód jak najlepiej sprawdzał się w połączeniu z gazem, miał w miarę przyzwoite wyposażenie.
Czy w tej cenie znajdę jeszcze jakaś ciekawa propozycje, czy rozglądać się za wymienionymi wyżej modelami? Chciałbym jeszcze o doradzanie, jakie silniki w wymienionych samochodach najlepiej sprawdza się w gazie. Podczas jazdy po samochód będę oglądał kilka modeli i wybiorę po prostu ten w najlepszym stanie, a czy to będzie Audi czy opel zobaczę na miejscu. Głównie prosiłbym o pomoc w wyborze dobrego silnika do gazu.
Interesują mnie w tej cenie tylko sedan/hatchback coupe itd, kombi odpadają.