Do 20K, możliwie tanie podróżowanie

12 Mar 2018, 23:42

Cześć, zbliża się cieplejsza połowa roku, ja zmieniam firmę i nie będę miał dostępnego auta służbowego, więc pomyślałem o zakupie 4 kółek. To, na czym by mi zależało to w miarę tanie podróżowanie (LPG, diesel?) poza Warszawę - myślę, że co weekend jakieś 500km+. W tygodniu autko raczej by stało, nie licząc zakupów. Czy moglibyście zasugerować coś, co mogłoby być względnie przyjazne dla portfela? Lepiej diesel, LPG, jaka marka, model? Po krótkim rekonesansie w oko wpadają Bravo, Focusy... ale zdam się na Waszą wiedzę i doświadczenie zanim zacznę szperać za jednym-dwoma modelami :)
MroziQ
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 01 2009

13 Mar 2018, 08:29

Na takie trasy to już spokojnie możesz o Dieslu myśleć. Dodatkowo trzeba podnieść trochę Twój wybór segmentu bo jak wyjedziesz z trasę takim Bravo to jednak po jakimś czasie jest uciążliwe jego słabe wyciszenie i niski komfort.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Mar 2018, 19:47

Czyli? :)
MroziQ
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 01 2009

22 Mar 2018, 21:29

czyli, o co pytasz :?:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Mar 2018, 08:17

czyli Bravo 1,9 JTD 120KM

Od siebie dodaję Kię Cee'd i Hyundaia i30 z silnikami 1,6 CRDi lub benzynowym 1,6 z możliwością założenia LPG
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Ciągniki balastowe z siłą uciągu lokomotywy!
    Najważniejszym parametrem ciągnika balastowego jest siła uciągu. Jest ona uzależniona nie tylko od mocy silnika, ale także od tego, jak skutecznie jest przekazywana na osie ciągnika – te zaś muszą mieć zapewniony stały ...