REKLAMA
Witam. Mam 24 lata i trafiłem na to forum bo planuję zakup już 7 auta w moim życiu. Poprzednio jeździłem m.in. Golfem, Corollą a ostatnio A6 z silnikiem 1.8t i do niego będę porównywał planowany zakup. Do tej pory problemem był dużo mniejszy budżet i jeździłem autami które średnio mnie cieszyły, były to „dziadkowozy”, stad częste zmiany. Tym razem chciałbym tego uniknąć i liczę na porady jakich aut szukać. Na czym mi zależy:
- przewiduję 15tys. na auto i 5tys. na wkład, no chyba ze trafi się „laleczka”
- koszty utrzymania porównywalne do A6 C5 1.8T
- rocznik 2003+
- chciałbym żeby samochód w jakimś sensie był fajny, tak żebym nie planował zaraz zmiany. Mam np. jakiś sentyment do Mercedesów, ale chciałbym trochę poszerzyć zakres poszukiwań.
- najchętniej LPG lub cena umożliwiająca montaż, ale względnie tez diesel jakby miało być coś dobrego
- województwo lubelskie lub 100km od Lublina
Na ten moment moją uwagę zwróciły:
- [link do oferty na Olx wygasł]
- [link do oferty na Olx wygasł] (miałem okazje przejechać się innym i trochę dynamika zawiodła)
- [link do oferty na Olx wygasł] (dziwna cena)
Ponadto myślałem o e46, e60, e90, serii 1 (podoba mi się bmw, choć mniej opinia o nim, no i czy wystarczający budżet?), Alfie 159, Saabie 9-3. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak się zabrać za poszukiwania.
Co powiecie o tym wszystkim?