Do 23tyś Vectra, Avensis, Ceed, Mondeo

12 Maj 2014, 09:41

Witam!
Przymierzam się do wymiany autka. Kwota jaką mogę przeznaczyć to w granicach 23tyś. Autko rodzinne ale nie kombi. Miesięcznie jeżdżę około 1500km + czasami jakiś dłuższy wypad.
Na początku myślałem o Kia Cee'd kombi z silnikiem 1,6 benzyna, jednak po przemyśleniach pojawiły się inne propozycję (według kolejności zainteresowania)
Opel Vectra C - z tego co się rozglądałem to rocznik 2006-7 silnik 1,9 diesel, raczej hatchback
Toyota Avensis , Ford Mondeo - za tymi na razie nie patrzyłem

Proszę o jakieś porady i propozycję. Głównie nastawiam się na Vectrę ale nie mam o niej zbyt wielu informacji

Z góry dziękuję za wszelkie porady
rafalu
Nowicjusz

Auto: Honda Civic

12 Maj 2014, 15:20

Długo szukałem ekonomicznego samochodu w jeździe zarówno po mieście jak i w trasie. Chciałem wybrac coś porządnego dla siebie i moich pracowników. Jeździłem po salonach, szukałem w necie, pytałem znajomych i miałem straszny dylemat. Teraz od ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem Toyoty Avensis, a moi pracownicy też jeżdżą Toykami. Wszyscy zadowoleni, nikt nie narzeka, więc bez wątpienia mogę powiedzieć, że to był dobry wybór! :D A jakie są Wasze doświadczenia z tymi autami?
auron
Nowicjusz

Auto: Toyota Auris

12 Maj 2014, 19:27

Jak myślę o kupnie bezpiecznego samochodu, to od razu przychodzi mi do głowy Toyota Avensis. Cichy samochód, zero wstrząsów podczas jazdy, jakby się płynęło a nie jechało.
rusty6
Nowicjusz

Auto: Toyota Yaris

16 Maj 2014, 11:48

Dziękuję za wszelkie porady. Wybór padł na OPLA VECTRE 1.9 CDTI GTS z 2007r.
rafalu
Nowicjusz

Auto: Honda Civic
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 czy Honda C-RV?
    W popularnym segmencie SUV-ów Honda C-RV i Toyota RAV4 są od lat liderami sprzedaży na amerykańskim rynku. Renomowana organizacja konsumencka Consumer Reports przeprowadziła badanie porównawcze obu modeli i ...