Do 25tys. Gaz. Sedan/Hatchback. W MIARE tani w utrzymaniu.

25 Wrz 2015, 12:35

Witajcie ;)
Jako nowy użytkownik forum, zawitałem tu mając nadzieje że starsi wyjadacze pomogą mi w owym temacie ;) Z góry dziekuje za wszelką pomoc.

Może przedstawie co preferuje i poprosiłbym Was o doradzenie modeli wraz z wersją silnika pasującego do moich oczekiwań ;)

*25tys - Nie wiele więcej również mogę udźwignąć :)
*Benzyna/Gaz - byle sie taniej jeździło, zawsze kilka groszy w kieszeni. Wbudowany czy nie, zawsze sekwencję można zapodać w razie braku, byle nie gryzł się z silnikiem.
*4/5 drzwi - 2/3 są bardziej sportowe jednak o komfort dostępu na tyły bardziej mnie interesuje
*Tani - w miare oczywiście. Nie można mieć wszystkiego, jednak żeby mnie całkiem nie zeżarły koszty to byłbym wdzięczny mojemu przyszłemu autku.
*Silnik - Myslałem nad max 2.0 z powodu obecnosci gazu który jak mi się wydaje, troszkę zmula silnik. Nie potrzebuje [wulgar], jednak żeby nie zamulać ;) Chociaż nawet przy lekkich autkach jak Ibiza, silnik 1.6 chyba będzie wystarczający?

Myślałem nad owym Seatem Ibizą w nowszych budach, jednak nie wiem o nich wiele.
Audi A3(nowsze budy,4/5), A4 (nowsze budy), A6 równiez mnie zainteresowały, jednak jak możecie podajcie swoje typy aut pasujące do opisu wyżej.

Dziękuje serdecznie i czekam na odpowiedzi :)
Ostatnio edytowany przez mike, 26 Wrz 2015, 17:16, edytowano w sumie 1 raz
Powód: wulgaryzm
sablazo
Obserwowany

Auto: Mazda 323f

25 Wrz 2015, 12:38

Audi nie jest tanie w utrzymaniu. Podajesz Ibizę i Audi A6, a to zupełnie inne segmenty. Jak jeździsz sam to wystarczy segment C:
Fiat Bravo 1.4T
Opel Astra 1.8 125km/2.0T
Mazda 3 2.0
Citroen C4 2.0
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

25 Wrz 2015, 12:44

Honda Civic VII 1.6/2.0 (zwykły nie Type-R)
Toyota Corolla E12 1.6/1.8
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Lexus zrobił crossovera UX 250h z… czekolady
    Czy samochód może być słodki? Ależ oczywiście. I do tego wcale nie musi być filigranowym hatchbackiem. Wystarczy, że zostanie zrobiony z czekolady. Właśnie taki jest wyjątkowy UX 250h, którego Lexus stworzył ...