Do 3.000 zł. :)

22 Mar 2009, 18:45

Golf jest buracki, ale fakt, ze ciężko go dobić. Jednak w tych pieniądzach ciężko będzie znaleźć auto przyzwoite i nalezy brac pod uwagę, że trzeba będzie po zakupie parę złoty weń włożyć.

Z drugiej strony można mieć Tikacza jeszcze nieźle utrzymanego. Auto do śmigania tylko trzeba uważać na blachy, ale to w sumie detal. Blachami się nie jeździ.

Nie patrzyłbym na markę, a raczej na stan auta. Czasem można trafić całkiem zadbane wozidełka, które ze względu na zalew szrociarni muszą być w cenie nieprzyzwoitej.
Kumpel próbował mi ożenić Corsę za 3,5k i żal było nie kupić, a jemu sprzedawać, bo autko w świetnym stanie, ale nikt więcej nie chciał dać, a jemu potrzeba było na remont Sprintera z którego żyje.
Joter
Aktywny

22 Mar 2009, 19:04

poldzio z silnikiem rovera mial pojemnosc 1.4 a nie 1.6 :P a tico mozna kupic ale ta slaba blacha troche :? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Mar 2009, 22:05

Moj kolega ma golfa 2 gti 8v 108km. Bardzo wytrzymaly silnik, ma na szafie ponad 400 000 i nadal deklasuje duzo nowsze auta na swiatlach. W dodatku przy spokojnej jezdzie w Warszawie komputer pokazuje 8-9l
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

23 Mar 2009, 09:06

Zadbany golf II,będzie ci służył wiernie.Przebieg jaki można robic np.1,3 jest porównywalny z dieslami. Koszty napraw są śmieszne.Polecam i sam tęsknię za takim autem,bo miałem je kiedyś i nigdy mnie nie zawiodło.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

24 Mar 2009, 17:00

Poldona weź ;P i 1.4 bo żwawy i w miarę mało chleje zupy ;D
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

24 Mar 2009, 18:14

poldek to najlepszy z silnikiem rovera 1.4 103km i najlepiej na gazie
[link do oferty na Allegro wygasł] ten akurat bez gazu ale na montaz ci zostanie i na pare pieszczot jeszcze albo taki [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

24 Mar 2009, 18:39

ja myśle że poldka to lepiej odrazu szukać z gazem bo nie opłaca sie w niego pakowa ponad tysiac zlotych w instalacje gazową.to prawie rownowartość samochodu.a dlugo pewnie tym poldonem nie pojezdzisz.jak ma byc ekonomicznie to szukaj odrazu z gazem.a może do tej kwoty znalazł byś jakas bmw e30?jest duzo zagazowanych (chociaz ja zwolennikiem gazu nie jestem)
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

24 Mar 2009, 19:06

Nooo. Tylko z gazem! Bo po co zakładać instalację co przekroczy cenę auta :D
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

24 Mar 2009, 19:11

a no tez wsumie wiadomo ale tak szukalem i ciezko troche znalesc poldka z silnikiem rovera na gazie w db stanie,ale zwyklego znajdzie sie bez trudu,ojciec kumpla takiego ostatnio sprzedal za 500zl
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Mar 2009, 19:13

Jak większość osób tutaj, polecam Golfa II

Znajomy ma i sobie chwali.
akan
Nowicjusz

24 Mar 2009, 19:23

Może BMW? Myślę, że w mieście powinno się zmieścić w 12 litrach gazu więc nie tak źle ale to niezobowiązująca propozycja:)
[link do oferty na Allegro wygasł]
Ewentualnie jakaś audi 80 która da się kupić za tą cenę. Jak wolisz małe wózki to dobrym rozwiązaniem będzie daewoo tico, które buja się o wiele lepiej niż cinqacento no i ma 5 drzwi. Silniki też trwalsze niż cienias.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

24 Mar 2009, 19:36

no jesli kolega ma kase zeby utrzymac bemke to tez ja polece a jesli nie to moze to audi 80 czy golf 2
Barol
Awatar użytkownika

24 Mar 2009, 19:56

z ytrzymaniem raczej nie powinien mieć problemów bo jeszcze gaz nikogo nie zrujnował.a częsci do e30 tez nie brakuje.
matttias1234
Zaawansowany

24 Mar 2009, 21:30

no ale wiesz caly czas na gazie chyba nie bedziesz jezdzil
Barol
Awatar użytkownika

24 Mar 2009, 21:33

raz na kilka miesiecy (2-3) powinno przepalic sie benzyną.
matttias1234
Zaawansowany