REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
...a gdybym mial czytac fora i sugerowac sie opinia ludzi w sieci to nigdy bym niczego pewnie nie kupil
...
Z tego co czytam to Twój zakup sprowadza się poniekąd do bazowania na stereotypach i strachu, a 2.0 HDi to praktycznie jeden z najlepszych diesli na rynku.
pazuzu88 napisał(a):Z powyższych wynika że silnik diesla również by był odpowiedni, jednak obecnie mam diesla i na trasie spisuje się super (ogólnie obecne auto na trasie to rewelacja) jednak zależy mi możliwie na jak najmniejszej bezobsługowości (mam na myśli awarie, multum elementów osprzętu silnika na których awarię tylko czekam). O ile koszty wymian (sprzęgło dmumasowe, turbina, wtryskiwacze, pompy CR, EGR, DPF) mam wliczone o tyle świadomość że zaraz coś może się skończyć i auto będzie 2 dni w serwisie, mnie mocno odpycha od diesla. Zwłaszcza że nie mam szczęścia do mechaników.
pazuzu88 napisał(a):świadomość że zaraz coś może się skończyć i auto będzie 2 dni w serwisie, mnie mocno odpycha od diesla.
pazuzu88 napisał(a):A jeśli nie ludzmi z sieci to czyich opini mam słuchać? Sprzedawców w salonach?