Do czego służy ta luźna wtyczka?

06 Sie 2019, 21:47

Cześć !
Na zdjęciu jest widoczny przewód. Aktualnie nie mogę odnaleźć dojścia gdzie go podpiąć oraz do czego służy. Silnik 1.6 thp.
Bardzo proszę o pomoc z wyjaśnieniem oraz
dziękuję z całego serca.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Demur
Nowicjusz

07 Sie 2019, 11:07

Napisz jaki to samochód?
Czy jesteś w stanie sprawdzić gdzie dalej idzie wiązka tych kabli?

Po zdjęciu widać, że kabelek musiał być dawno nie podpięty o ile w ogóle był gdzieś podpięty. Taka wtyczka nie jest w stanie sama się wypiąć.

Jeszcze pytanie czy pojawił Ci się jakiś błąd na komputerze? Czy po prostu niechcący znalazłeś luźny ten kabelek?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

07 Sie 2019, 11:15

Cześć!
Dziękuję za odpowiedź.
Ogólnie wiązka ta idzie z wnętrza auta . Jest to citroen DS3.
Z kolegą zdejmowaliśmy turbo na regenerację. O dziwo wyskoczył mi błąd ciśnienia oleju (gdy samochód się rozgrzeje) ale to raczej jest spowodowane zlej jakości filtrem którego dzisiaj zmienię.
Na brytyjskim forum , jeden grupowicz odpisał mi że jest to wolna wiązka do dodatkowych elementów które mogę sam podłączyć. Pytanie na ile to prawda?
Demur
Nowicjusz

07 Sie 2019, 15:04

Demur napisał(a):Na brytyjskim forum , jeden grupowicz odpisał mi że jest to wolna wiązka do dodatkowych elementów które mogę sam podłączyć. Pytanie na ile to prawda?
Może to być wolna wiązka, czasem w samochodach tak się zdarza, że są takie wiązki i np. w bogatszej wersji jest tu jakiś czujnik lub inna część do niej podłączona. Przypnij ją tak żeby nie przeszkadzała i już.
Demur napisał(a):Z kolegą zdejmowaliśmy turbo na regenerację. O dziwo wyskoczył mi błąd ciśnienia oleju (gdy samochód się rozgrzeje) ale to raczej jest spowodowane zlej jakości filtrem którego dzisiaj zmienię.
To sprawdź to dokładnie bo to dosyć ważna kwestia dla poprawnej pracy silnika. Jak po zmianie dalej będzie problem to sprawdź koniecznie ciśnienie oleju.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

07 Sie 2019, 16:17

Jestem bardzo wdzięczny za odpowiedź oraz dziękuję za poświęcony czas.
Demur
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gumball 3000 w Polsce
    Powoli, nawet bardzo powoli zbliża się Lato, a wraz z nim emocje związane wydarzeniami Elite Circle. Na dobry początek w maju, planujemy krótkie "przed Rage’owe spotkanie", a że wypada w tym samym czasie co odwiedziny ...