W sumie to chyba tylko Lupo 1,2 TDI sie zmiesci w 20zl, ale znowu budzet 9k zl i nie wiem czy kupisz Lupo za tyle co potem nie bedzie problemow sprawiac, musi miec przede wszystkim w 100% sprawna skrzynie biegow(tiptronic) bo jak ci cos sie w skrzyni posypie to masz 2-3kzl. W Lupo 1,2TDI nie ma manuala, tylko tiptronic jest.
I po miescie nie bedziesz mial i tak 20zl, a juz na pewno nie zima, ropa prawie 6zl, a nie ma szans ze zimny diesel ci spali ponizej 4l.
Benzyna + LPG tez po miescie sie srednio spisuje, a tym bardziej zima(latem 30stopni to nie problem 1 min i masz na gazie juz autko), bo musisz pare KM przejechac zeby ci sie instalacja na gaz przelaczyla.
A jeszcze innych bardzo ekonomicznych to Micra K11, nie wiem ile w niej diesel pali(1,5 czy 1,6, tylko jeden klekot tam jest), ale mozna sie rowniez polakomic na 1.0 lub 1,2 + LPG, spali na pewno mniej od Punto, Corsy i itp. Ale ten diesel znajac zycie spali ciut mniej od 1,9 TDI czy SDI, po miescie 5l bedziesz mial bankowo i to latem, a nie zima. Trasa moze, moze na 4l jest szansa, na pewno nie bedzie to 3l, jak to jest w przypadku Lupo 1,2 TDI.
Albo nawet Smarta w dieslu, czy benzynie(tylko ze Smart jest 2 osobowy i diesel ma jakies 40(pare)KM, ale buda jest bardzo lekko i jakos on do przodu jedzie
![Very Happy :D]()
). I smart to tez cos ala tiptronic, jak sie posypie co 2-3k zl naprawa. No i nie wiem czy za 9k zl diesla kupisz w ogole.