Do miasta, tani, ciekawy

12 Sty 2020, 14:12

Od razu zaznaczę i jestem świadomy, że w tym budżecie szuka się samochodu po stanie a nie konkretnego modelu, jednak w tym przypadku sytuacja jest nieco inna.
Szukam samochodu do miasta w kwocie 1-4 tyś. Będzie to 4 auto w rodzinie i w sumie będzie traktowane tylko tak, żeby pojechać od czasu do czasu do sklepu.
Chodzi głównie o to, że czasami lubię sobie pogrzebać w garażu i szukam właśnie takiego auta pod "projekt".
Na czym mi zależy:
- auto raczej małe, koniecznie 3 drzwi
- bez rdzy, zdrowa blacha, progi
- pancerny silnik - nie musi to być demon prędkości, ma się po prostu normalnie poruszać
- klima
No i to tyle, do stanu technicznego sobie doprowadzę, byleby silnik i buda były zdrowe.
Z czasem zacznę pewnie robić jakieś wiejskie tjuningi, może niższe zawieszenie, jakieś ledy, ładna felga przyciemniane szyby itp.

Co polecicie? Myślałem o jakimś Rover, albo coś z egzotycznego.

Nie chce corsy, sejo, peugeota 206
Wiser
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2009
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nie mam

12 Sty 2020, 14:35

Skąd jesteś bo może miałbym coś dla Ciebie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Sty 2020, 14:39

Mając 4k bierze się to co jeździ i jest w miarę bezpieczne a nie szuka zdrowej blachy i myśli o tjuningach xd

Na alfe 145, Subaru justy sobie zerknij. Jest też na rynku cos takiego jak Toyota paseo
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

12 Sty 2020, 14:49

Wiser napisał(a):Szukam samochodu do miasta w kwocie 1-4 tyś
Wiser napisał(a):- bez rdzy, zdrowa blacha, progi- pancerny silnik
Przy takich wymaganiach ciężko będzie bo ktoś mając taki samochód pewnie nie będzie go sprzedawał :) ale szukać warto.
Wiser napisał(a):Nie chce corsy, sejo, peugeota 206
Co byś powiedział na np. Fiata Coupe?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Sty 2020, 15:35

@Barol
Jestem z okolic Wrocławia

@Invy
No wiadomo, nie szukam przecież jakiejś salonowej perełki, jednak w tym przedziale cenowym aut jest kolosalna ilość.
Z tych co podałeś Toyota paseo wygląda fajnie, a jak z dostępem do części awaryjnością?
Podobne pytanie odnośnie AR 145

@Cichy77
Nie spieszy mi się, padł pomysł i rozglądam i przyglądam więc na perełkę mogę poczekać :D
Fiata Coupe bardzo ciekawy, ale jest ich prawie wcale :D

Tak też myślałem, że może w tej cenie szukać czegoś z Niemiec. Tam może mniej wyeksploatowane pojazdy niż u nas, a w takich kwotach to raczej nikt się nie bawił w jakieś składaki, łatanie, zalepianie, picowanie bo koszty robocizny przekroczyłyby cenę auta. Co myślicie?
Wiser
Początkujący

12 Sty 2020, 15:46

Interesowała by Cię Cordoba Coupe 1.6benzyna? Za 3500zł do negocacji,stoi na śląsku w Mikołowie.
Mogę podesłać Ci więcej info jak coś.

[link wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Niebezpieczny wschód słońca
    Nisko położone słońce w okresie jesiennym może oślepiać kierowców i powodować niebezpieczne sytuacje na drodze. Szczególnie niebezpieczne jest pierwsze 15-45 minut po wschodzie słońca. Ryzyko oślepienia wzrasta ...

12 Sty 2020, 15:50

Wygląda ciekawie, możesz podesłać więcej info i zdjęć w lepszej jakości?
Wiser
Początkujący

12 Sty 2020, 15:55

Jasne,już piszę pw.
Barol
Awatar użytkownika