REKLAMA
witam panów !! Tak się zastanawiam, analizuje, przeglądam i rozmyślam i nie mogę się zdecydować jakie auto kupić . Coś o mnie może... obecnie jeżdże seatem toledo 2 1,6 8V i co tu dużo mówić nienawidzę tego auta mimo iż jest piękne przysporzyło mi już ogrom problemów...dlatego zdecydowałem na coś tańszego max 11 tys. rozważam miedzy kilkoma wariantami 1) diesle i 2) benzyna+gaz. Diesla jeszcze nie miałem i powiem że tak bardzije z ciekawości bym chętnie takiego przyjął to raz, a dwa przy mojej technice jazdy chyba będzie odpowiedni ponieważ jeżdżę trochę jak ECO-dziadek co prawda nie jestem zawalidrogą ale przy 40stce wrzucam 4 lub 5 lubę spokojną i stonowana jazde, ale też mieć też zapas mocy żeby nie wyprzedzać Tira z dusza na ramieniu:). teraz podam auta jakie wytypowałem:D
ad1)diesle
a) bravo, rok 99-00 JTD 105 KM ładny nierzucający się w oczy samochód.
b) golf 3 rok 96-97 ( młodszego w tej cenie raczej nie znajde) TDI 110KM
ad2) ben+gaz
a) BMW e36 1,6 105km lub 1,8ti 140km rok 95--> tylko w compakcie. Jeździłem takowym 1,6 bardzo dobrze sie tym jeździło.
b) mazda 323F 1,5 lub 1,8 (super sylwetka + 5 drzwiowy)
To są moi główni faworyci. co o tym sądzicie czy dla kogoś takiego jak jak preferującego jazde do 2500 obrotów dieselek do miasta będzie dobrym rozwizaniem ? Dodam jeszcze że w miesiącu poza czasem wakacyjnym robie ok 200-300km. w wakacje przez 3 miesiace będzie w granicy 5-7 tys.
Pozdrawiam i dziekuje cierpliwym za przeczytanie wszystkiego .