DOBLO 1.9D - problemy z równą pracą silnika

08 Mar 2010, 18:55

Otóż koledzy mój problem ma się tak :) :
Przy zimnym silniku wszystko niby dobrze, ale jak tylko temperatura się podniesie auto samo bez jakiś wyraźnych powodów, od czasu do czasu wskakuje na wysokie obroty po czym gaśnie, zawsze jak stoję i auto chodzi sobie na luzie. Normalnie joba można dostać, wymieniłem już: świece, rozrząd z napinaczem, wszystkie filtry, wyczyszczony został cały układ paliwowy, naprawiony rozrusznik (po zimie) wymieniony akumulator, wymieniony olej, auto po sprawdzeniu elektryki i popodłączeniu do kompa, wymienione cięgna od biegów (chyba tak to się nazywa) Wszystko robione w ASO. Pytanie moje co się dzieje bo oni nie wiedzą :roll:

Aha, zaznaczam, że przy "dziwnym zachowaniu" zapala się kontrolka silnika. Zauważyłem tez, że gdy hamuję silnikiem (ale nie zawsze) na 2/3 biegu (jadę powoli) to auto... nie wiem, samo wrzuca się na luz. Otóż gałka zostaje w położeniu np. na 2. zapala się kontrolka od silnika auto wskakuje na luz i koniec trzeba je zgasic i dpalić ponownie.
-------------------------------------
Bartosz Hendler
bartosz.hendler
Nowicjusz

Miejscowość: Jarocin
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sposoby na zmniejszenie kosztów ubezpieczenia samochodu
      Niestety koszty ubezpieczenia samochodu wciąż rosną. Zindywidualizowany sposób liczenia składki oraz zwiększające się sumy wypłaconych odszkodowań dają się we znaki właścicielom samochodów, nawet tym bezszkodowym. ...