REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Zakładamy więc że takim olejem jest obecnie zalany silnik.krzkru napisał(a):do tej pory byl castrol 5w40 - tylko tyle jest na przywiesce
Czyli tu jest okkrzkru napisał(a):Co do ubytków - przejechałem dopiero 6000 km i cały czas w normnie ...
Do twojego silnika zalecany olej powinien spełniać normę VW 505.01 oznacza to że nie masz też DPF. Śmiało możesz go stosować choć ja bym jednak wybrał wspomnianego Motula lub jeszcze lepszy Motul Specific 505.01 5W40 dalej bym postawił na Valvoline.krzkru napisał(a):A ten edge wymieniony przez Ciebie nie jest do nowszych silników / nic nie zaszkodzi?
Nie ma za cokrzkru napisał(a):Dzieki Wielkie za pomoc!
Jak kolejną wymianę zrobisz na czas to i filtron da radę. Ogólnie nie słyszałem żeby były z nimi jakieś problemy, sam też sporo km zrobiłem na filtrze tej firmy. Ludzie czasem piszą w necie gdzieś zasłyszane opinie nie poparte własnymi doświadczeniami.krzkru napisał(a):a filtr oleju filtrona (niby lejpiej brac bosch lub mann)
Kacper napisał(a):Ludzie czasem piszą w necie gdzieś zasłyszane opinie nie poparte własnymi doświadczeniami.