Dobra nawigacja z wideorejestratorem - praca na baterii min 3h

06 Sty 2016, 01:17

Witam Wszystkich,
Jak w temacie. Szukam dobrej nawigacji, z wbudowanym mocnym akumulatorem który potrzyma z minimum 3h.
Funkcje na których mi najbardziej zależy:
- wbudowany wideo rejestrator
- szczegółowa mapa
- punkty POI
- ograniczenia prędkości
- wyświetlacz 4-6 cala
Moge się sugerowac tylko waszymi opiniami, ponieważ niestety na stronach sklepów i producentów nie mogę znaleźć jednej podstawowej informacji: czas pracy na akumulatorze, co jest bardzo irytujące.
Zakres cenowy: brak

Pozdrawiam,
P.
pasieczko
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 2013
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: VW Polo III Variant
Silnik: 1.9SDI 47KW
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

06 Sty 2016, 15:52

pasieczko napisał(a):Funkcje na których mi najbardziej zależy:
- wbudowany wideo rejestrator
- szczegółowa mapa
- punkty POI
- ograniczenia prędkości
- wyświetlacz 4-6 cala

Proponuję skupić się na pierwszym i ostatnim punkcie. Jak znajdziesz urządzenie to wtedy można pomyśleć o mapie, albo już będzie miało taką mapę zainstalowaną.
Wiem że np. AutoMapa będzie miała wszystkie funkcje o których wspomniałeś i np. NavRoad RECO 2 ma to wszystko. Jeżeli chodzi o czas prasy na baterii to myślę że sama nawigacja da radę, ale już działając razem z wideorejestratorem będzie ciężko uzyskać czas 3h na samej baterii. Czy naprawdę jest on aż tak ważny?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

06 Sty 2016, 16:32

Dziękuję za poradę, siedziałem i myślałem nad tym tematem, od rana testowałem zupełnie inne rozwiązanie. Na olxie kupiłem używkę telefon Kruger&Matz Flow za 300 zł, prawie nowy, ale do rzeczy. Skupiłem się na najdłuższym czasie pracy na baterii, z użyciem Yanosika (navi+rejestrator) wyszło mi 7-8h (jeździłem tylko 2h bateria zeszła o ok 25%) - z wyłączonymi paściami typu wifi 3/4g etc, tylko karta sim orange z zerowym stanem konta dla przyśpieszenia lokalizacji. Więc rozwiązanie znalazłem na ten temat idealne. Pod kątem dokładności mapy jak na razie nie mam zastrzeżeń, jednak się okaże jak pojadę w trasę, albo do miast którego nie znam, albo które nie jest przyjazne kierowcom (tu mam złe doświadczenia ze Szczecinem).
pasieczko
Nowicjusz

07 Sty 2016, 10:37

To jest też rozwiązanie. Myślę tylko że kamera nagrywająca trasę ze smartfonu będzie gorzej nagrywała niż typowy wideorejestrator. Chodzi tu o jakość i kąt widzenia.
Kacper
Forumowicz VIP

07 Sty 2016, 17:59

Jakość nie wypada wcale źle, kąt widzenia też jest wystarczający, jednak mam już duży minus dla mapy, działa tylko online (chyba że się już jeździło po jakimś terenie to ma zapisaną offline), na pewno duży plus to informacja o zdarzeniach na drodze. Dzisiaj zrobiłem wycieczkę na Kraków do Sellgrosa, dostałem info ok 2km przed o: zielonych, suszarce, rozkraczonym małym i dwa razy o rozkraczonym dużym. Jednak teraz muszę znaleźć jeszcze do tego całą mapę offline.
pasieczko
Nowicjusz

08 Sty 2016, 00:33

pasieczko napisał(a):jednak mam już duży minus dla mapy, działa tylko online
To trochę lipa jak nie znajdziesz całej mapy w offline.
pasieczko napisał(a):duży plus to informacja o zdarzeniach na drodze
To są chyba zdarzenia dodawane przez innych użytkowników tego systemu.
Kacper
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odświeżone Audi RS 3 Sportback
    Nowe Audi RS 3 Sportback zajmuje poczesne miejsce wśród sportowych modeli segmentu samochodów kompaktowych oferowanych przez producenta z Ingolstadt. Po światowej premierze Audi RS 3 Limousine na wystawie Paris ...