Dobre e36 czy słabsze e46?

18 Cze 2013, 07:16

Typ jest niereformowalny i tyle, na żywo pewnie nie oglądał nawet jednej sztuki jeszcze i coś mu się wydaje, szkoda na niego klawiatury, niech sobie kupi Golfa albo KIA z takim podejściem, bo w BMW to mu kariery nie wróżę.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

18 Cze 2013, 09:46

Zawsze jest generalnie ten sam scenariusz Wy się produkujecie a Pan pewnie zapomniał o temacie. A w dodatku teraz będzie prześciganie się co można zdziałać za 10k a sądząc po wypowiedziach autora tematu chodzi tylko o to żeby podjechać po disco czymś co nie będzie przypominać auta za 10k. Więc proponuje ulepa e46 1,6 zostawić sobie troszkę kaski na znaczek mpołer, felgę look gtr, światła lexus look i ogólnie na look . No i jeszcze bad style lampa, imitację blow offa itd.....
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

18 Cze 2013, 10:57

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

:lol:
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

18 Cze 2013, 19:23

Zdjęcie

Ten będzie w sam raz:D Na taki widok panienki pod remizą wypieków dostaną :)))
Sugerował bym jeszcze dołożyć kilka znaczków mpałer dla prestiżu :D
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995

18 Cze 2013, 22:44

czytam i przeglądam forum, także mój temat, bo chciałem w miarę sensownych odpowiedzi, nie kpin. Jednak jak widać macie dość mocno zarysowany typ człowieka który jeździ bmw (może to wy parę lat wstecz?). Potrzebuje auta do jeżdżenia do pracy, imprezy mi raczej nie w głowie (może prócz jakiś domówek albo spotkania z paroma dobrymi znajomymi). Przeszukałem i poczytałem dość dużo artykułów o autach w tej cenie i ludzie polecali e36, jeździłem i oglądałem parę egzemplarzy e36, ale zawsze coś było nie tak, dlatego chcąc jednak kupić auto w tej dekadzie postanowiłem szukać dalej, trafiłem na e46 w podobnej cenie i zdziwiła mnie cena, zamiast znów czytać kilogramy artykułów pomyślałem że napiszę temat forum i ktoś mi wytłumaczy dlaczego "NIE" e46. Spodziewałem się poważnego tematu i odpowiedzi które bym mógł uznać za pomocne przy kupnie auta. Jednak Panowie zrównali mnie z 18 letnim gówniarzem który podjeżdża rozsypującym się klamotem na felgach 18" i próbuje zaimponować płci pięknej. Oczywiście w temacie jasno się wyraziłem czego szukam i dlaczego. E36 Coupe dlatego że nie posiadam dzieci i najbardziej mi się podoba to auto z tej serii. Linia nadwozia, brak ramek na szyby itd.... Aktualnie jeżdżę vw polo z 1995 roku i trochę mi się znudził. Dziękuję wszystkim za pomoc, wyzwiska i obelgi, widoczne panowie macie jakieś niespełnione marzenia z lat młodzieńczych które nie zostały nigdy spełnione, pewnie dlatego że próbowaliście wyrwać dziewczyny z klubu na felgach 13" albo na kołach 28" na pojeździe typu rower Ukraina.
paul22
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 07 1928
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Audi R8
Silnik: 6.0 GT
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1916

19 Cze 2013, 06:33

Z jakiego rejonu jesteś?
Na auto masz 10tys.zł to zawsze możesz kupić E36 za 6-7tys.zł a reszte kasy zostawić na ewentualne naprawy,wymiany itp.
Jak mieszkasz blisko Krakowa to mam namiary na jedną E36 od uczciwego sprzedawy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki silnik wybrać w Toyota Yaris I?
    Po tym jak trafił na rynek był samochodem chętnie wybieranym przez kierowców ze względu na ponad przeciętną niezawodność. Zastąpił on wcześniej produkowany model Starlet. Yaris pierwszej generacji był produkowany w ...
    Mówisz ogrzewanie postojowe, myślisz ...
    Webasto to jeden ze 100 wiodących dostawców przemysłu motoryzacyjnego, najbardziej znany kierowcom z produkcji systemów ogrzewania postojowego. Niemiecka firma z miejscowości Stockdorf ma tradycję, sięgającą ...

19 Cze 2013, 11:28

Nikt z ciebie by nie kpił, tylko że ty po kilku pierwszych odpowiedziach że za tą kwotę nie kupisz dobrej E46 wciąż upierałeś się że są na Allegro BeMki w tej cenie.

Oczywiście że są . Tylko co z tego, jak w nie trzeba wpieprzyć tyle kasy że wyniesie ciebie tyle co miałbyś dołożyć do porządnej e46 .
Albo będzie po dzwonie-powodzi, albo od jakiegoś młodego gniewnego
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Rok produkcji: 1998

19 Cze 2013, 22:29

Nie pogrążaj się chłopie tylko wypad na forum, na którym Ci polecą kupić w tej cenie E46. Na pewno istnieją fora wzajemnej adoracji gospodyń wiejskich gdzie każdy zakłada temat z pytaniem z góry wiedząc lepiej i wszyscy mu na koniec przyklaskują.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

20 Cze 2013, 06:18

jiGsaw

po uwagach użytkownika Magda93 zarejestrowałem się na forum bmw, dyskusja tam również nie podała mi jednoznacznej odpowiedzi, raczej opinie były zbliżone do tego że jeśli to ma być auto do szaleństw to e36, jeśli do jazdy to e46, chodź w obu przypadkach trudno będzie znaleźć dobry egzemplarz. Jeśli uważasz że twoje zdanie jest tutaj najistotniejsze i że jak coś powiesz to tak ma być no to jesteś w lekkim błędzie. Możesz mi dać link do wspomnianego forum, zapewne jesteś tam głównym administratorem któremu wszyscy przyklaskują. W tym temacie do pewnego etapu nikt nie potrafił mi odpowiedzieć na to pytanie w więcej niż 2 zdaniach. Dlatego zadawałem je parokrotnie odnosząc się po przykładów tak by uzyskać odpowiedź, teraz już wiem z innych źródeł i muszę się dokładnie zastanowić.
paul22
Nowicjusz

20 Cze 2013, 08:20

paul22 napisał(a): Potrzebuje auta do jeżdżenia do pracy, imprezy mi raczej nie w głowie (może prócz jakiś domówek albo spotkania z paroma dobrymi znajomymi).

To po co na siłę szukasz śmiecia??? Czy innym autem nie dojedziesz do pracy??? Uparłeś się na BMW e46 chociaż nie stać Cię na nie. Za 10k będzie rozkładówka, nieprzyśpieszająca, upierdliwa zimą i mało ekonomiczna. Wniosek nasuwa się taki jak pisałem wcześniej czyli pokazać się i finito. To taki odnośnik podkoszulki Lacosta za 15zł od Koreańczyka na bazarku pod biedronką gdzie najważniejszy jest znaczek krokodylka :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

20 Cze 2013, 13:52

Są różne gusta i on nich się nie dyskutuje, podoba mi się to auto . Samochód kupuje dla siebie, nie dla innych. Jakbym chciał kupić auto by się wyróżniać to kupiłbym za tą kasę starego poloneza, pomalowął na jasny żółty, założył koła 18" i dowalił kupe naklejek.
e46 to moim zdaniem auto do jazdy, do szpanu już bardziej pasuje e36 coupe.
paul22
Nowicjusz

20 Cze 2013, 17:57

Za te pieniądze kup sobie E36 a na E46 dozbieraj kase a wogóle nie odpowiedziałeś mi na pytanie skąd jesteś.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

20 Cze 2013, 19:24

Też do niedawna słuchałem tych bzdur, że za porządne BMW trzeba dać miliardy złotych i jak się okazało kupiłem dobre auto za dobrą cenę.Niema reguły na kupno BMW.Masz czym jeździć więc się nie śpiesz i oglądaj aż znajdziesz to czego szukasz. Jeśli chcesz oprócz jakości BMW także radość z jazdy to koniecznie pojemność minimum 2 litry i 6 cylindów.
kejran
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW 5
Silnik: 2.0

20 Cze 2013, 19:53

Sam chciałem kupić fajne e46 ;) Tylko, że ja miałem do wydania około 30k.
Chciałem kupić rocznik 2004 ( końcówka produkcji) Też było pełno ofert. Na niektórych samochody pięknie wyglądaly. Ale to tylko zdjęcia ;pp Jak masz jakieś wyszukane przez siebie oferty to daj na forum bmw ;p Ja dużo takich "perełek" tam dałem. Od razu miałem odpowiedzi. Niestety wszystkie te "perełki" miały tyle usterek, że szkoda gadać ;(
Ostatecznie zrezygnowałem z tego zakupu. kilka dni temu nabyłem Seata Ibizę . Chociaż i tak marzę o BMW. Ale podkreślam znalezienie dobrego BMW wymaga długich poszukiwań.
pio9941
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 10 1994
Auto: Fiat Seicento
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001

20 Cze 2013, 20:03

serio ? ten temat ma 44 posty, a powinien miec dwa :D nie kupuj e46 za 10 tys,w tych pieniadzach tylko e36 ,koniec kropka. temat do zamkniecia
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo