Dobre tanie radio - znajdę coś takiego?

25 Wrz 2009, 14:34

Znajoma potrzebuje radia co samochodu. (zakładam że głośniku jakieś tam są)
Cena ok 200 zł, ale zakładam że to i tak za mało. ?
Radio musi mieć odtwarzanie płyt mp3, wejście na USB i mini-jacka. No i musi dobrze odbierać radio FM, ale to już chyba mniej zależne od radia?
Znalazłem takie cudeńka:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Ale zauważyłem że są też radia za 350zł np. Sony:

lub nieco tańszy (250zł) taki sony który niema co prawda USB. Nie mam pewności czy jest to niezbędne czy dałoby radę bez tego żyć... Myślicie że lepiej kupić coś firmowego jak Sony czy no-name z bajerami? Bo głupio jakby takie radio jak w pierwszym linku szybko się popsuło i do serwisu....

Znalazłem też takie coś:

Z Alpine czy pionka nie znalazłem czegoś ciekawego z USB i jackiem, a jeżeli to i tak kosztowały sporo

I jeszcze pytanie: To radyjko ma znajoma i mówi że jest świetne. W serwisie też mówili że jest to bardzo dobre radio od Sony. Niema ani USB ani jacka, ale co sądzicie:

Pomożecie? Co lepsze?

PS. Na pewnej aukcji wyczytałem że anteny ze wzmacniaczem, czyli tam gdzie stosuje się separator antenowy są tylko w grupie VW. Prawda to?
Mobil
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

25 Wrz 2009, 21:42

mam radyjko SONY CDX-GT33USB 4x45w dałem 300zł i super chodzi... w tej chwili ciągnie 2 głośniki standardowe z przodu, 2 głośniki jbl 6'x9' 250w i tubę balupunkt 600w(bez wzmacniacza) może tuba za rewelacyjnie nie gra ale stuka dosyć dobrze.
marek2684
Nowicjusz

Miejscowość: hrubieszów

26 Wrz 2009, 10:06

witam serdecznie potrzebuję kodu do radyjka,bo przez nieznajomośc tematu odłączyłem akumulator 5000 eon seria M063252 part no.96AP-18K876-AC
z góry dzięki :smile:
mondi
tomaszek225
Nowicjusz

Miejscowość: stolica
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Zużycie paliwa na biegu jałowym
    Ile spala przeciętnie osobowe auto podczas pracy silnika na wolnych obrotach? Wiadomo, że różnice między ciepłym, a zimnym silnikiem są spore, więc przyjmijmy że silnik nagrzany jest do 90 stopni. Czasami lubię zostawić ...