REKLAMA
Witam,
Posiadam VW Golfa IV z silnikiem 1.4 z gazem. Samochód sam w sobie dobry choć bardzo awaryjny egzemplarz mi się trafił. Czas jednak przesiaść się na coś większego i mocniejszego.
Samochód będzie jeździł codziennie rano krótkie odcinki ok 6km i dziennie przejeżdżał ok 50-100km. Rocznie robię od 20 do 30tyś km. Diesla mógłbym odliczyć podatek VAT od paliwa więc było by sporo tańsze. Trasy minimum raz w miesiącu po 100 - 300 km + wypady wakacyjne itp.
Moje główne kryteria to:
Sedan, liftback lub coupe
w miare ekonomiczny tzn. 6l ropy po mieście lub 10l gazu,
Rocznik 2002-2003 najstarszy.
wypsażenie jak najlepsze
Pieniądze jakie zamierzam przeznaczyć na zakup samochodu to +/- 18 tyś.
Silnik - byle miał jakieś normalne spalanie i przy 120 nie wył, tylko dało się nim z taka prędkością komfortowo przemieszczać. Myślę że 105-110 koni to jest minimum.
Dobrze by było gdyby miał dośc dobry moment obrotowy z tego względu że więcej będzie jeździł w mieście.
Moje typy to:
Alfa Romeo 156 FL - odstrasza mnie jedynie mit awaryjności
Ford Mondeo mk3 - słaby system audio, niewiem czemu, jakoś brak mi dużego komputerka pokładowego
Kia Cerato - mało popularna, no i ... Kia
Rover 75 - drogie części zamienne (podobno)
Teraz do moich typów doszedł jeszcze Lexsus is200. rocznikowo może być 2000-2001 ale wtedy z navi i pełnym wyposazeniem.
Bardzo proszę o wypowiedzi na temat tych samochodów oraz podanie swoich typów.
grupa VAG troche mnie do siebie zraziła poprzez mój obecny egzemplarz, dopiero gdy zrobiłem już przy nim dosłownie wszystko miałem spokój z usterkami.
Mam nadzieje że o niczym nie zapomniałem