Dobry warsztat w trójmieście (gdynia)

03 Gru 2009, 16:38

Chciałbym podzielić się z Wami sprawdzonymi warsztatami(serwisami) w trójmieście.
Ja osobiście naprawiam auto moje w serwisie samochodowym Witek Service w Gdyni Chyloni na ul. Żwirowej .
Co mi się w nich podoba to to że nie odpuszczają sobie żadnego auta czyli np. jeśli inni mechanicy coś "skopią" albo poprostu rozkładają ręce to w tym serwisie Panowie sie nie poddają i daje to upragnione rezultaty:] Moje autko gdy je kupiłem było w nieciekawym stanie (podwozie masakra no i problem ze skrzynią biegów, silnik też lubi sie popsuć )ale naprawiajac go w tym serwisie udało sie moje autko doprowadzić do stanu w którym nie wstyd mi jechać z moją narzeczoną.Jeśli macie jakies inne godne polecenia serwisy piszcie a jeśli nie to odwiedźcie Witek Service to bedziecie zadowoleni. Pozdrawiam
bialy999
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

21 Sty 2010, 19:37

Ja moge polecic Serwis Margo na Suchaninie w Gdańsku, kupilem u nich nowego Lancera i jak do tej pory nie mialem z nimi zadnych problemow. Niedawno nawet bylem na pierwszym przegladzie i na dobry poczatek dostalem rabat :wink:
roxor
Nowicjusz

27 Sty 2010, 17:52

Potwierdzam, od kilku lat serwisuje u nich swoją Carisme i nie mam zastrzeżeń co do jakości, zawsze sympatycznie. Czasami co prawda trzeba czekać 2-3 dni na wizytę, ale myślę że warto.
Pozdrawiam, Jarek.
jaruszz
Nowicjusz

01 Paź 2010, 20:42

Witam koledzy. polecam wam warsztat w którym wymieniam wszystko w moich firmowych samochodach. Właściciel super ugadane zniszki (co w tych czasach najważniejsze), szybko i na temat. Mieści się w Gdyni ul.Hutnicza 1 brama 9/10. telefon do kolesia 501-858-740. Naprawde super
JESTEM ZADOWOLONY Z USŁUG TEJ FIRMY BO NAPRAWY WYKONYWANE SĄ BARDZO DOKŁADNIE SZYBKO TANIO SPRAWNIE WŁAŚCICIEL I MECHANICY SA MILI DLA KLIENTA I KOMPETENTNI POLECAM WSZYSTKIM KTÓRZY MAJĄ PROBLEMY Z SAMOCHODEM POZDRAWIAM :lol: :lol: :lol: [/b]
Sprinter
Nowicjusz

Miejscowość: polska

06 Cze 2013, 15:30

Do wszystkich w Gdyni! Nie polecam warsztatu na Hutniczej 1. Specjalnie aż założyłem konto, żeby to napisać, bo sie załamałem. Oddałem auto do warsztatu przy Hutniczej 1 w Gdyni z małym problemem rozrusznika i z prośbą by mi zerkneli na niego i w razie potrzeby zmienili kable, oraz aby zerknąć na zawieszenie. Kobieta pracująca w recepcji, niepotrafi normalnie rozmawiać, jedyny z nią kontakt to jest wieczna pretensja że się chce skorzystac z ich usług, wyjątkowo słaby kontakt. Po jednym dniu dostaje informacje ze naprawa kosztuje mnie 400zł!! Żeby sie nie rozpisywac się to wymienili mi rozrusznik na jakiś "lepszy" ale nawet pudełka nie dostałem... nic! dostałem tez informacje że wszystko mysze w zawieszeniu wymienić, kiedy wymieniałem część ok miesiąca temu. Po awanturze i rozmowach(ja rozmawiałem oni awanturowali)okazało sie że źle policzyli itd i wyszło 370 czyli na miejscu każdego chcą oszukać na małe koszty. Podsumowując: słaby dojazd, tragiczna obsługa, jakość usług 1/10 i jedna wielka ściema... Niepolecam!
Hutnicza 1 Gdynia na NIE!!
Bulbulator
Obserwowany

Auto: Opel astra f

20 Cze 2013, 18:54

Krzyś w Gdyni na ul.Olgierda 27 mechanik godny polecenia, wszystko na tip top :)

Telefon do niego.
601-650-857
NooControl
Początkujący

Prawo jazdy: 14 11 2012
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Szukam

19 Lut 2014, 21:36

kolego "Bulbulator" z tego co się orientuje to na Hutniczej 1 jest kilka warsztatów. Szkoda, że nie napisałeś, o który serwis Ci chodzi.
Ja serwisuje od kilku lat swoją Hondę i żony Opla w Japanserwisie na Hutniczej 1 (z tego co się orientuje nie pracuje tam żadna kobieta) i jestem mega zadowolony. Rozmawiałem nieraz mechanikami z tego serwisu pracowali m innymi w Toyocie, Skodzie itd. Chłopaki w biurze też są w porządku ceny przystępne. Nigdy nie byłem u nich z reklamacją. Także Hutnicza 1 jak najbardziej - ale ja mogę polecić japan service.
Olek45
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 02 1993
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Honda CRV
Silnik: 2,0
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007

09 Sty 2015, 12:32

Na Morskiej jest fajny serwis PHU TAND. Ostatnio szybko załatwili mi sprawę, gdy utknąłem w Gdyni.
Ile fabryka daje!
Rider
Nowicjusz

Auto: Peugeot 306
Silnik: 1.9 PSA DW8 , 69KM
Paliwo: Diesel

11 Sty 2015, 21:54

Jeśli chodzi o wulkanizację to ja korzystam z serwisu na cisowej 3a – Szwarc i Grubba. Cenowo jest ok., dodatkowo nie trzeba długo czekać na realizację usługi. Byłem w kilku serwisach w Gdyni, ten mi najbardziej pasuje i najbliżej jest.
kowalF
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 04 1970
Auto: volvo v50
Silnik: 2.0D
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

23 Lut 2015, 12:58

Ja polecam Euro Car w Gdyni. Miesiąc temu miałem problem ze skrzynią biegów w moim Fordzie. Szczęśliwie trafiłem, że oni specjalizują się w sprzedaży i naprawie Fordów więc mój problem (poważny) rozwiązali w 2 dni. Całe szczęście, bo samochód jest mi potrzebny do pracy.
Loverpower
Nowicjusz

Auto: Audi A4

09 Mar 2015, 09:44

Ja też często zaglądam do Euro Car i nigdy nie ma problemów z terminowością, ani np. brakiem części. Robiłem tam ostatnio blacharkę i oceniam pracę mechaników bardzo dobrze.
Andrzej36
Nowicjusz

Auto: Ford

18 Cze 2015, 08:07

Ja mogę polecić AG Expert na Wielkopolskiej. Pękła mi przednia szyba (rysa zaczęła się powiększać), dobrali mi zamiennik, wymienili ładnie, czysto, nie popaprali, w sumie szyba wygląda jak nowiutka. A i co jeszcze, usługa zrobiona na momencie, bardzo sprawnie.
tungus
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 07 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Seat Ibiza

09 Wrz 2015, 10:35

ja mogę polecicć warsztat Szwarc&Gruba korzystam z ich usług kilka lat i nigdy się nie zawiodłem, a wymieniałem u nich np. klocki hamulcowe czy zmieniałem opony na sezon
karol109
Obserwowany

Auto: Opel Astra

08 Kwi 2016, 10:47

Nie wiem jak w Gdyni, ale w Gdańsku z czystym sumieniem moge polecić RING Opony. Tanio tam mają, szybko. Mają też taką jakby rejestracje przez neta, żeby wiecie, wjechać na godzinę wyznaczoną i wyjechać... SPoko sprawa.
bask
Początkujący

Auto: Opel

15 Kwi 2016, 12:22

A czy znacie warsztat, który pomoże mi ogarnąć quad części już mam tylko potrzebna mi pomoc, żeby to zamontować. Maszyna jest nowa i nie chcę czegoś zepsuć, a mechanika nie jest moim konikiem
CzystaMoc
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 09 2015
Auto: Fiat