Dobrze kupić

29 Paź 2007, 15:06

bronek napisał(a):z tymi procentami to zawsze jest sciema. pewnie te 30 procent taniej opiera sie na zwyklych znizkach typu bezszkodowa jada albo inne. w wiekszosci reklam takich firm dane sa przedstawiane w odpowiedni sposob aby zmanipulowac klienta (pewnie drobnym maczkiem jest napisane ze te 30% dotyczy porownania z taka a taka oferta...)

A na żadnej takiego maczku nie widziałem...Ale sprawdzić warto..
Saimon
Początkujący

30 Paź 2007, 14:54

To fakt szczerze powiem że też się nie spotkałem z takim dopiskiem :?
Otako
Początkujący

30 Paź 2007, 19:04

no ale te 30% taniej niz co?? bo jesli nie podaja to rownie dobrze moze byc to 30% od najdrozszej mozliwej skladki wiec zadna rewelacja
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siedlce

30 Paź 2007, 22:27

To właśnie o ten maczek chodzi...ja się po prostu z tym nie spotkałem jeszcze...A większość jakichś kruczków jak było to w umowie...
Saimon
Początkujący

31 Paź 2007, 15:41

To fakt musi być od czegoś porównanie... :lol: 8)
Otako
Początkujący

31 Paź 2007, 17:01

Może lepiej żeby nie było...bo by to musiały by być doświadczenia osoby która się na to nacięła...
Saimon
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak uniknąć zderzenia samochodu z dziką zwierzyną?
    Zderzenie samochodu ze zwierzęciem wybiegającym na jezdnię może skończyć się tragicznie zarówno dla zwierzęcia jak i pasażerów pojazdu. W 2013 roku policja odnotowała aż 179 wypadków z udziałem zwierząt, ...

01 Lis 2007, 21:41

No tak by musiało być, ale zawsze ktoś jest pierwszy, albo może być ktoś kto zna temat, ale w porę się wycofał.
bobe
Początkujący

02 Lis 2007, 19:49

Otako napisał(a):To fakt musi być od czegoś porównanie... :lol: 8)

pisza na www ze "30% taniej niz u tradycyjnych ubezpieczycieli"

a jak dla mnie ceny maja jak konkurencja - obliczylem na ich stronie skladke OC dla auta mojego ojca, wyszlo 1074zl.

dla porownania obliczylem skladke na stronie "tradycyjnego ubezpieczyciela" czyli PZU - wyszlo 1079zl, w Warcie 1045zl...

tak wiec ta reklama to czysta sciema :P
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

03 Lis 2007, 21:49

Heh...zawsze gdzieś jest haczyk...przynajmniej przy ubezpieczeniach....Na pewno więcej jest warunków niż przy kredycie na przykład..
Saimon
Początkujący

04 Lis 2007, 16:39

no wiesz, przy kredytach nie ma znizek za bezszkodowa jazde itp a oferta nie rozni sie w zaleznosci od miejsca zamieszkania :P

dlatego w pewnym sensie kredyty sa bradziej "uczciwe" - bo to ze 80-latek z malej wioski placi za OC ponad 60% mniej niz 20 latek z duzego miasta nie jest do konca fair.

ja rozumiem, wieksze ryzyko itd ale az taka roznica... ehhh
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

04 Lis 2007, 22:08

To że miejsce zamieszkania ma wpływ na kwotę OC to pierwsze słyszę. Wiek owszem, ale też różnice są na niekorzyść osób poniżej 26 roku życia, później się niwelują.
Co do kredytów to muszę się zgodzić, że brane są pod uwagę bardziej zasadnicze argumenty, ale też wiek odgrywa jakąś rolę, bo łatwiej uzyskać 30 latkowi kredyt na 30 lat niż 50 latkowi.
bobe
Początkujący

05 Lis 2007, 14:45

bronek napisał(a):no wiesz, przy kredytach nie ma znizek za bezszkodowa jazde itp a oferta nie rozni sie w zaleznosci od miejsca zamieszkania :P

dlatego w pewnym sensie kredyty sa bradziej "uczciwe" - bo to ze 80-latek z malej wioski placi za OC ponad 60% mniej niz 20 latek z duzego miasta nie jest do konca fair.

A moim zdaniem taki Pan lub Pani po 70-tce to powinni płacić tyle za ubezpieczenie co 20 latkowie...
Saimon
Początkujący

06 Lis 2007, 20:03

Saimon napisał(a):
bronek napisał(a):no wiesz, przy kredytach nie ma znizek za bezszkodowa jazde itp a oferta nie rozni sie w zaleznosci od miejsca zamieszkania :P

A moim zdaniem taki Pan lub Pani po 70-tce to powinni płacić tyle za ubezpieczenie co 20 latkowie...
wlasnie, zreszta zwyzka dla osob ponizej 25 lub 27 lat to tez bzdura. a dla czego nie ma zwyzki dla dosc sedziwych osob?? jak patrze jak jezdza niektorzy starsi ludzie to wydaje mi sie ze stwarzaja wieksze ryzyko niz niejeden 20 latek swierzo po kursie
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

06 Lis 2007, 21:36

Właśnie sam nie wiem...Bez obrazy dla tych ludzi ale to w ich przypadku na prawdę jest niebezpieczne...
Saimon
Początkujący

07 Lis 2007, 20:46

Na razie podwyżek nie ma, nasiali trochę popeliny jak zwykle i część osób się ubezpieczyło przed czasem, niekoniecznie promocyjnie:)
bobe
Początkujący