REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
bronek napisał(a):z tymi procentami to zawsze jest sciema. pewnie te 30 procent taniej opiera sie na zwyklych znizkach typu bezszkodowa jada albo inne. w wiekszosci reklam takich firm dane sa przedstawiane w odpowiedni sposob aby zmanipulowac klienta (pewnie drobnym maczkiem jest napisane ze te 30% dotyczy porownania z taka a taka oferta...)
Otako napisał(a):To fakt musi być od czegoś porównanie...![]()
bronek napisał(a):no wiesz, przy kredytach nie ma znizek za bezszkodowa jazde itp a oferta nie rozni sie w zaleznosci od miejsca zamieszkania![]()
dlatego w pewnym sensie kredyty sa bradziej "uczciwe" - bo to ze 80-latek z malej wioski placi za OC ponad 60% mniej niz 20 latek z duzego miasta nie jest do konca fair.
ja rozumiem, wieksze ryzyko itd ale az taka roznica... ehhh
wlasnie, zreszta zwyzka dla osob ponizej 25 lub 27 lat to tez bzdura. a dla czego nie ma zwyzki dla dosc sedziwych osob?? jak patrze jak jezdza niektorzy starsi ludzie to wydaje mi sie ze stwarzaja wieksze ryzyko niz niejeden 20 latek swierzo po kursieSaimon napisał(a):bronek napisał(a):no wiesz, przy kredytach nie ma znizek za bezszkodowa jazde itp a oferta nie rozni sie w zaleznosci od miejsca zamieszkania![]()
dlatego w pewnym sensie kredyty sa bradziej "uczciwe" - bo to ze 80-latek z malej wioski placi za OC ponad 60% mniej niz 20 latek z duzego miasta nie jest do konca fair.
ja rozumiem, wieksze ryzyko itd ale az taka roznica... ehhh
A moim zdaniem taki Pan lub Pani po 70-tce to powinni płacić tyle za ubezpieczenie co 20 latkowie...