Dobrze prezentujące się auto...

04 Gru 2010, 16:16

Tylko weź utrzymaj takiego Cougara... a rocznikiem się nie jeździ. Wiesz, nawet jak ktoś ostro jeździł to nie znaczy, że katował auto to raz. Dwa można szaleć, ale robić to z głową, jak silnik miał dobry olej, często zmieniany, nie był pałowany na zimnym, a wszystkie elementy zawieszenia/przeniesienia napędu, hamulców były robione na bieżąco to czemu nie brać takiego auta? Przecież od tego są tzw. oględziny auta aby ocenić w jakim jest stanie, bo tylko to się tak naprawdę liczy, a nie jak ktoś jeździł wcześniej. Przecież jest mnóstwo E36, idzie coś wybrać, ale trzeba poszukać i nie można być sknerą...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

04 Gru 2010, 16:52

Eclipse tal ale cougar to ford wiec nie jest tak różowo i pewnie starsza beemka pojezdzi dluzej.... może 323f 2.0 v6 fajny dzwięk ma :razz: ogledziny ogledzinami ale niekiedy wszystko wydaje sie ok pojezdzisz miesiac i klęknie albo zmienisz olej i zacznie kopcić bo na sprzedaży dolano moto doktora....nie raz widzialem jak przed kupnem dolewają chodzi cacy wymienisz olej i kopci jak stara k...a :razz:
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

04 Gru 2010, 17:02

caidoZ napisał(a): Niestety jestem typem, dla którego priorytetem nie jest ekonomia i tanie części, ale prezentacja wozu.

Jeżeli mówisz już że masz pieniądze na utrzymanie i chcesz się wyróżniać to kup Nissana S13 200SX lub 240SX... Ponad czasowa linia, ponadczasowe osiągi tylko że.... auto dla fanatyka, jeżeli nie umiesz jeździć, rozwalisz albo zajedziesz go w pierwszy dzień. Auto jest skarbonką, mówię Ci na wstępie ale za to odwdzięcza się czymś co trudno opisać :grin: Za 10tys znajdziesz być może w jako takim stanie.
MordaS13

04 Gru 2010, 17:44

Mój kuzyn kupił za 8 tys E36 1.8, jakieś 2 tygodnie temu. Mi się te beemki już nie podobają. Ale jak się nią przejade to wtedy będe miał pogląd z czym to się je. Jak się go pytałem to mówił, że póki co nic się nie dzieje i nie wygląda na zajechane także jak widać można kupić w miarę niewyeksploatowane.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Gru 2010, 19:58

caidoZ napisał(a):Witam.

Rocznikowo mam 18 lat, za 2 miesiące stuknie 19. Niestety jestem typem, dla którego priorytetem nie jest ekonomia i tanie części, ale prezentacja wozu. Chciałbym za te pieniądze kupić auto z klasą, nie za stare.

Łał! cóż za skromność :lol: :lol: :lol:
Drogie dziecko a może byś tak odrazu Ferrari chciał?
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

04 Gru 2010, 20:34

Lans,lans lepiej mieć niż jeździć :mrgreen: Tylko żę Focus, A3, A4 to plebswageny i nie wyróżniająsięniczym na tle szarej żeczywistości no chyba że to będzie pierwsze auto w twojej wiosce to co innego :mrgreen:
S13 za to fajne autko, a jakby zależało ci na kultowym autku to mógłbyś poszukać zadbanej Hachi Roku :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Legalizacja butli LPG
    Zbiorniki montowane w instalacjach gazowych w Polsce posiadają 10 letnią ważność badania. Po tym okresie należy dokonać legalizacji lub wymiany zbiornika na nowy. Maksymalny okres użytkowania butli to 20 lat, chyba że dokument ...

04 Gru 2010, 23:32

Haha, wiedziałem, że zaraz znajdą się Polaczki-Cwaniaczki :D Jak widać krikus i Jogi, jesteście na tyle ograniczeni, że przyzwoitą prezencję i klasę mylicie ze szpanem w czymś pokroju Porsche... Poza tym istnieje coś takiego jak gust. Widzisz, Ty uważasz Audi A3, A4 za "plebswageny", ja zaś na pierwszą randkę wolałbym jechac autobusem niż Twoim Nissanem Patrolem, i nie powinno być o to żadnych spinek ;)

S13 i Hachi Roku są dla mnie troszkę za "kwadratowe". Choć ta pierwsza jak ktoś napisał ma ponadczasową linię.

Co powiecie o Mercedesach W124 Coupe i E220?
caidoZ
Nowicjusz

Miejscowość: Wałbrzych

05 Gru 2010, 02:19

Powiem, że raczej możesz zapomnieć w swoim budżecie. No i nabierz trochę pokory, bo np. Jogi też ma/miał BMW i MB, swoje własne, a nie tatusia jak Ty...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Gru 2010, 08:25

jiGsaw napisał(a):No i nabierz trochę pokory, bo np. Jogi też ma/miał BMW i MB, swoje własne, a nie tatusia jak Ty...

W 100% się zgadzam i podpisuję się pod tym :smile:
MordaS13

05 Gru 2010, 09:50

I żeby była jasność Patrol to jest tylko dla zabawy w teren, do topienia, jakiś rajd lub wycieczka np. na tydzień do okoła poligonu drawskiego :mrgreen: , a na randkę to bym pojechał E-klasą :wink:
Jogi4x4
Stały forumowicz

05 Gru 2010, 10:17

caidoZ napisał(a):Nie wiedziałem, że tatuś będzie tak uczulony na swoje cacko ;)

Spokojnie, pojeździ nim trochę, znudzi mu się lekko, to i będziesz nim częściej mógł śmigać.

Nie rozumiem tej całej nagonki - ja 100 razy bardziej wolałbym jeździć cudzym E65, niż własnym Focusem/E36/itp nawet w max opcji z rajdowym silnikiem, bo o takim za 9 tys. nie wspomnę.

Xedos to dobra propozycja, ewentualnie jeśli chcesz coś większego to LR, bo KIA Sportage za 9tys. to nie najtrafniejsza opcja. E36 też nie byłoby złe gdybyś znalazł w dobrym stanie - a to graniczy z cudem. Golfy/A3/A4 itp to może prezencję miały, ale 10 lat temu, teraz ich jeździ mnóstwo no i widać po nich upływ czasu.

Najlepiej prezentuje się moim zdaniem Alfa 156, ale akurat ten model jest dosyć pechowy i musisz się liczyć z awariami - jeśli się tego nie boisz, bierz go bo to zacne auto. Poza tym jego wada może okazać się zaletą - jak często będzie w naprawie, to ty wtedy będziesz mógł brać od taty E65 mówiąc że ogólnie to byś nie chciał bo masz swój, ale niestety 156 jest w warsztacie :D
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

05 Gru 2010, 10:20

Jakbyś chciał z laską pojechać w plener to Patrol jak najbardziej :razz:
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

05 Gru 2010, 10:22

Większa szansa, że za te pieniądze trafi przyzwoitą Alfę GTV :smile:
np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo Fiata Barchettę:
[link do oferty na Allegro wygasł]
i na tych samochodach bym się skupił przy takich założeniach :smile:
są po prostu piękne i dają sporą frajdę z jazdy.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Gru 2010, 10:37

nitro napisał(a):Jakbyś chciał z laską pojechać w plener to Patrol jak najbardziej :razz:
Pewnie i chociaż nawet w krótkim Parchu można spać itp. :mrgreen: Więc nie ma problemu żeby podczas wycieczki tylko terenem przez 2 tygodnie codziennie w innym miejscu namiot rozstawiać, lulu w środku gotowe i po problemie a funkcjonalności nie traci :wink:
Jogi4x4
Stały forumowicz

05 Gru 2010, 12:07

No i zabierzesz luba gdzie nikt inny ja jeszcze nie zabrał :mrgreen:
bajla
Początkujący