Dobrze prezentujące się auto...

05 Gru 2010, 16:06

bajla napisał(a):No i zabierzesz luba gdzie nikt inny ja jeszcze nie zabrał :mrgreen:

Lub bardziej gdzie nikt jeszcze nigdy nie wjechał niczym :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

05 Gru 2010, 17:49

Szczerze Wam powiem, że niektórzy z Was są... żałośni. :D Napomknąłem, że ojciec ma E65, to już kilku cwaniaczków wyznających zasadę "za bogaty ten kto bogatszy niż Ty". Zaraz ktoś napisał na początku, że jeżdżę z muzą na ful pod dyskoteki.. skąd takie wnioski? MordaS, początkowo gdy zdałem prawko, dostałem Omegę, ociec miał taką audi jak Ty, tyle, że 01' rocznik. Mogłem brać ją kiedy chciałem, jednak wtedy wolałem swoją Omegę, bo ani jedno ani drugie już się na drodze nie wyróżniało. BMW się wyróżnia, może i ja chce się wyróżniać w samochodzie starego, bo jestem cwianiakowatym szczylem na garnuszku rodziców, ale... wybaczcie, ch*j Wam do tego ;)

Może przetłumaczę inaczej, skoro przyzwoitośc auta dla Was równa się z mega zajebistością - szukam auta porządnego, pasuje? :)

Wypowiedzi jiGsawa będę ogólnie pomijać, bo jak zauważyłem nie tylko w tym temacie, wszędzie poleca BeeMki, do tego uraziłem go prawdą na temat większości starych BMW 3, to go chyba zabolało. :D
caidoZ
Nowicjusz

Miejscowość: Wałbrzych

05 Gru 2010, 18:14

Jesteś w dziale "Jakie kupić auto?" ,a nie "Wyżal się czemu tata nie pozwala ..." Temat ma być prosty , "Mam 9 tysiecy ,od samochodu wymagam tego i tego i koniec" można ? można . Reszta nikogo nie obchodzi. Wypisując tu polowe historii swojej rodziny chcesz po prostu zaimponować jacy to twoi rodzice ,są bogaci. Kontynuując... czytając twoje wypowiedzi i patrząc choćby na listę aut podanych przez Ciebie ,oraz twoje priorytety ,nie dziwie się ,że większość użytkowników wyciągnęła podobne opinie jak ja. Dziękuje.
hejhoiTu
Nowicjusz

Miejscowość: slaskie

05 Gru 2010, 19:30

A krzaczek geneaolgiczny wstawisz? :mrgreen:
A wszystko co da siępowiedziećna temat zakupu auta i wymagań da się powiedzieć prosto, bez zbędnego przepychu i opisywania polowy życia :wink:
Jogi4x4
Stały forumowicz

05 Gru 2010, 19:55

caidoZ a co liczyłeś na wielka podnietę userów tego forum nad tym ze Twój tatuś śmiga BMW?

Jak nam Ch*j do tego to po ch*j piszesz? Niestety tutaj nikomu nie zaimponujesz nie swoim autem.

Taki wybrałeś start na forum, tak się pokazałeś to się nie dziw. Tylko czemu ta kwota zakupu taka niska? :mrgreen:

A wracajac do auta którego szukasz. Stwierdziłeś, że szukasz auta z prezencją. Sory ale przykładowy Golf IV to nie jest auto robiące WOW. To tylko zwykły hatchback. Po prostu fajne, solidne auto. Ale Twojego kryterium zajebistej prezencji nie spełnia.
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

05 Gru 2010, 20:52

Chłopaki dajmy już spokój, nie napędzajmy dennego tematu założonego przez jakiegoś gówniarza którego ambicje przerosły. :roll:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Efekt niewidzialnego Goryla - co to takiego?
    Czy można za bardzo skoncentrować się na jakimś zadaniu? Czy można nie zauważyć osoby przebranej za goryla? Badania naukowe pokazują, że tak(*). Nasz umysł eliminuje niektóre bodźce wzrokowe i słuchowe, żeby w pełni ...

05 Gru 2010, 22:24

Skoro większość postów i tak nic do tematu nie wnosi, postanowiłem, że i ja się wcisnę.

Przeglądam od jakiegoś czasu, to forum i muszę przyznać, że z każdym dniem jego poziom (a przynajmniej tego działu) jest coraz bliżej dna. W wielu tematach ciężko doszukać się konkretnych odpowiedzi, propozycji, bo często jest tak, że "starzy" userzy robią sobie w nich "pseudomotoryzacyjną" pogawędkę (przez co w niektórych tematach ciężko się czegokolwiek doszukać), albo co gorsza, prowadzą między sobą spory. Przede wszystkim brakuje tu obiektywnych opinii - sporo postów jest na zasadzie panujących stereotypów lub podań ludowych, typu "a ja słyszałem, że...". Napisałbym teraz np., że szukam samochodu za 8.000 zł i w momencie przeczytałbym, żeby kupić E36, bo przecież nie ma lepszego samochodu...
Biorąc pod uwagę wątki z okresu kilku miesięcy, wywnioskować można, że zdecydowanie najgorzej wypadają te, w których podmiotami mają być samochody średnio do 15.000 zł, inne często już jakiś poziom trzymają...
________

Nie kumam w ogóle skąd ten atak na caidoZ. Opisał dokładnie swoją sytuację, dlaczego kupuje samochód, co go interesuje oraz za ile i to mu się chwali (przynajmniej moim zdaniem), a tu od razu teksty typu, że się wozi beEmką od ojca z muzą na maxa i wyrywa blachary... Albo zakładacie, że przyszedł tu tylko, żeby się pochwalić, że ojciec kupił drogie auto i przy okazji pożalić się, że nie może z niego korzystać tak często, jakby chciał. No proszę was. Teksty godne typowego, stereotypowego polaka.
Czytając wypowiedzi z tego tematu dochodzę do wniosku, że kieruje wami najzwyklejsza w świecie zazdrość. Piszecie, że nie interesuje was to, czym jeździ jego stary, a przecież głównie nad tym się tak sracie. Jeszcze do tego te wszechogarniające nerwy...

Trochę ogaru ludzie...
... i szacunku.
Laciek69
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

05 Gru 2010, 22:29

Laciek69 tak jest na wszystkich forach. Dużo jest wirtualnych znawców każdej dziedziny życia.

Dobrze napisane!
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

05 Gru 2010, 22:40

no chyba zazdrosc powoduje brak trzezwgo spojrzenia na dany temat w tym dziale...
na kazdym kroku mozna dowiedziec sie ze e30 przerasta pod kazdym wzgledem wspolczesnie produkowane samochody do 150 tysiecy pln :lol:
a objawem niezwyklej troski o kultowe auto i sposobem na udowodnienie ze to auto weekendowe i trzymane wylacznie dla fun'u jest montaz sekwencyjnej lpg.
14 latek bez auta piszacy posty z 3-4 slow ma wieksze pojecie o motoryzacji niz ja, glownie dlatego ze napisze 3 magiczne liery BMW.
dlugo by wymieniac...
jak offtop to na calego :wink: :cool:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

05 Gru 2010, 22:52

Tak zazdrość.... po chu*ju... Jak bym chciał to mogę sobie jeździć od Ojca A8 D3 lub koniem od mojej siory który wart jest więcej niż ta jego cała BMW... Nie pochodzę z biednej rodziny ale rodzice mnie tak wyuczyli że ... chcesz to sobie zarób. Tato od małego musiał zasuwać żeby mieć teraz to co ma. Mnie tego samego uczy. Ja musiałem normalnie kupić sobie A6 od rodziców i skończyłem go spłacać 3m-c temu. Mnie wk**wia to że ja nie raz muszę zapieprzać jak wół żeby wszystko po opłacać i zarobić na żarcie a Taki co mówi że i jak widzę parę osób też że woli jeździć czyimś BMW lub jakąś inną furą... spieprzy się i Co ?? Tatuś zepsuło się napraw bo go nawet na uszczelkę nie stać. Super.... Weź się dorób, zobacz ile naprawy kosztują, życie a potem cwaniakuj...
MordaS13

05 Gru 2010, 22:54

Laciek, ująłeś to dokładnie tak, jak ja chciałem. Piszą, że nie interesuję ich czym jeździ mój stary, a sami to napędzają. Najlepsze jest to, że wspomniałem o BMW tylko podczas tłumaczenia, dlaczego sprzedałem pierwszy wóz. Chwale się, jaki to jestem zajebiście bogaty, chociaż nigdy tego nie powiedziałem. Obrażacie auta, które wymieniłem, ale NIKT z nagonki nie jeździ lepszym. Piszę maturę na temat stereotypów i powiem Wam, że chyba właśnie podsunęliście mi świetny materiał na naświetlenie negatywnych stron Polaka, dzięki ! :D Macie racje, przerastam Was, nie kasą ani tym, że jestem w jakikolwiek sposób wyżej od innych, bo tak nie jest, ale tym, że Wy sami siebie poniżacie. Interesują Was tylko konkrety, aby pomóc mi w wyborze, lecz zamiast pomocy jest tylko krytyka. Mam jeszcze sporo argumentów, ale szkoda mi klawiatury... Dziękuje, dobranoc.

To oczywiście kierowane jest do kilku jednostek, tym , którzy starali się pomóc jeszcze raz wielkie dzięki ;)
caidoZ
Nowicjusz

05 Gru 2010, 22:59

tak w ogole to nie ma czego zazdroscic... e65 to relatywnie stare auto :roll: wiec RR ani Maybach to nie jest.
nie wiem o co to plucie, a kto placi za utrzymanie auta? nie Wasza sprawa. Skoro jego rodzice chca placic mu za samochod i ponosic koszty jego utrzymania, a macie z tym problem to na fora zwiazane z wychowaniem dzieci :!: , a nie motoryzacyjne. basta :!:
Chce sie lansowac za 9 tysiecy jakkolwiek to brzmi to dajcie mu propozycje na wyroznienie sie z tlumu, a nie gnojcie go za to jak jest wychowany itd.
Z mojej strony Lancia Lybra/AR 156 :wink: zainwestujesz 3-4 tys to beda jezdzic jak nalezy :smile:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

05 Gru 2010, 23:07

haha, dokładnie, Jerzy. Jak widać dla nich E65 jest autem tak odległym od realizmu, że piszą te wszystkie bzdety. Nie dość, że nigdzie nie napisalem, że mam hajs, to jeszcze nigdzie nie napisałem, że to jakas mega fura... Zwyczajnie użyłem tylko nazwy "E65" :D

Ba, nie jestem z żadnej bogatej rodziny. Ojciec ma niedużą firmę, żyjemy na poziomie, niczego nie brakuje, ale na pewno nie jesteśmy "bogaci". Jednak zgraja znawców już lepiej zna mój życiorys i wie co robie za kółkiem ;)
caidoZ
Nowicjusz

05 Gru 2010, 23:16

caidoZ napisał(a):Obrażacie auta, które wymieniłem, ale NIKT z nagonki nie jeździ lepszym.
Szybkie looknięcie na pierwszą stronę tego tematu i się znalazly min. 3 lepsze :wink:
A ja od siebie dorzucę 2 autka:
bardziej kultowy [link do oferty na Allegro wygasł]
lub cośbardziej stonowanego ale [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ostatnio edytowany przez Jogi4x4, 05 Gru 2010, 23:23, edytowano w sumie 1 raz
Jogi4x4
Stały forumowicz

05 Gru 2010, 23:18

caidoZ napisał(a):haha, dokładnie, Jerzy. Jak widać dla nich E65 jest autem tak odległym od realizmu, że piszą te wszystkie bzdety. Nie dość, że nigdzie nie napisalem, że mam hajs, to jeszcze nigdzie nie napisałem, że to jakas mega fura... Zwyczajnie użyłem tylko nazwy "E65" :D

Ba, nie jestem z żadnej bogatej rodziny. Ojciec ma niedużą firmę, żyjemy na poziomie, niczego nie brakuje, ale na pewno nie jesteśmy "bogaci". Jednak zgraja znawców już lepiej zna mój życiorys i wie co robie za kółkiem ;)

Jak dla mnie jesteś zwykłym rozpieszczonym leszczem i pozerem....
caidoZ napisał(a): Także nawet jeśli zaprzeczysz, nie wierze, że wolałbyś jeździć Omegą która ma w dokumentach Twoje imię i nazwisko, niż nowym BMW serii 7, tyle, że teoretycznie należącym do ojca

To twoja wiedza o motoryzacji.... nowe serii 7... heh

caidoZ napisał(a):Ojciec 90% kilometrów robi autami firmowymi, nie swoim, więc spodziewałem się, że praktycznie to auto będzie moje,

Co tu więcej pisać....

A co do doradzenia:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Będziesz się rzucał w oczy na pewno. :lol:
Ostatnio edytowany przez MordaS13, 05 Gru 2010, 23:28, edytowano w sumie 1 raz
MordaS13