REKLAMA
Witam.
Rocznikowo mam 18 lat, za 2 miesiące stuknie 19. Od marca, kiedy zdałem prawko byłem dumnym posiadaczem Opla Omegi B. Sprzedałem go po kilku miesiącach licząc, że będę jeździł BMW E65 ojca która właśnie kupił... No i się przeliczyłem. Jeśli Betkę dostanę raz w tygodniu, to jest dobrze. Problemów z autem jednak nie mam, gdyż dzielę z mamuśką Rovera 200, jednak znów tęsknię za czymś w 100% swoim...
Nowe auto chcę kupić na przestrzeni wiosny, gdy stopnieją śniegi. Niestety jestem typem, dla którego priorytetem nie jest ekonomia i tanie części, ale prezentacja wozu. Kwota jaką operuję nie należy do najwyższych, ponieważ sięga jedynie 9.000zł. Chciałbym za te pieniądze kupić auto z klasą, nie za stare. Silniki jakie mnie interesują to 1,6 - 2,0 benzyna + LPG, max 2,5 diesel. Poniżej przedstawię kilka swoich typów, wobec których proszę o komentarz. Oczywiście liczę też na inne propozycje.. No to lecim.
1. BMW 5 E39 - najlepiej 520 z gazem, maksymalnie 2,5 diesel. Zdaje sobie sprawę, że to auto mieszczące się w tej cenie dopiero otwiera listę, także można się przejechać...
2. Ford Focus - hatchback, najlepiej 3 drzwiowy.
3. Mitsubishi Eclipse II - podobnie jak przy BMW, wyrwać ten samochód w tych pieniądzach graniczy z cudem.
4. Ford Cougar
5. Audi A3
6. Golf IV
7. Audi A4
Mniej interesują mnie także Alfa Romeo 156, BMW E36 Coupe, Kia Sportage, Land Rover Freelander + przekładka...
Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam