Witam.
Chcę kupić dobrze wyciszony samochód za około 15 tysięcy złotych. Mogę wydać do 20 tysięcy, choć wolałbym mniej
No i mam dylemat, ponieważ lubię bardzo dobrze wyciszone pojazdy, problem w tym że nie wiem jak dobrze wyciszone są konkretne modele.
Samochód ma być nie za duży, ani nie za mały, silnik benzyna 1,6-2,0 lub disel max 2.0. Rocznik od 2000 w górę. Prócz dobrego wyciszenia ma też nie wylatywać z zakrętów.
Jeździłem Volvo S80 (99r) i jak dla mnie jest to ideał wyciszenia. Na co dzień śmigam Nissanem Almerą I (96-2000, nie moja) ale jej wyciszenie jest dla mnie na bardzo niskim poziomie. Za to dobrze sie prowadzi i trzyma drogi
Moje typy:- Honda Accord VI (model 98-2002)
- Toyota Avensis (model 98-2002)
- Skoda Octavia I
- Seat Toledo II (99-2004)
- Peugeot 307
- Ford Focus I 5d
Z tańszych:
- Opel Astra II 5d Hatback
- Honda Civic VI 5d (96-2000)
- Peugeot 206
Które z nich najbardziej polecacie? Może jakieś inne propozycje Słyszałem że Civic VI jest słabo wyciszony, podobnie jak Almera. Interesuje mnie natomiast wyciszenie Astry II, czy jest dużo lepsze niż w Astrze I?
Osoby które jeździły ww. samochodami, mają porównanie pomiędzy kilkoma autami, proszę o pomoc.
Z pewnych względów oraz osobistych upodobań odpadają takie marki jak:- Fiat, AlfaRomeo, Lancia, Citroen, Ranault
- Wolkswagen, BMW, Mercedes, Rover