Dodatek do paliwa

18 Paź 2017, 19:56

Witam, chciałbym zalać dodatek do paliwa K2 benzin, tylko nie wiem czy jak mam ok. 10l w baku to mogę to zalać czy do tego jest jakaś procedura, że musi być mało paliwa , potem dodatek i zalać do pełna paliwa. Czy po prostu jak mam teraz te 10l to wlewam dodatek i już ?
Spiderjo
Nowicjusz

Auto: Hyundai Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

18 Paź 2017, 19:58

Wszystkie informacje o produkcie i zastosowaniu są na pewno na opakowaniu lub na kartce w środku
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Paź 2017, 20:02

Pisze tylko coś takiego:
Stosować 1 butelkę na 40 do 80 litrów benzyny. W przypadku bardzo zabrudzonych wtryskiwaczy czynność można powtórzyć.
Dlatego nie wiem czy wystarczy że doleje do 40l i dodatek wlać czy pierw dodatek potem dolać paliwa. Być może nie ma żadnego znaczenia, ale jest to moje pierwsze auto i nie chciałbym czegoś zepsuć i narazić się na koszta.
Spiderjo
Nowicjusz

18 Paź 2017, 20:11

Dlaczego chcesz stosować ten dodatek ? Są jakieś problemy ? Czy chcesz bo ktoś tam coś tam ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

18 Paź 2017, 20:19

Auto mam od paru miesięcy i chciałbym po prostu profilaktycznie mieć je w dobrej kondycji. Nowe nie jest także....
Ostatnio edytowany przez Spiderjo, 19 Paź 2017, 23:09, edytowano w sumie 1 raz
Spiderjo
Nowicjusz

18 Paź 2017, 20:41

No to wyjedż do rezerwy , wlej preparat i zatankuj do pełna. Będzie ze 40 litra. Z powtórzeniem zabiegu ze względu na zabrudzenia wtryskiwaczy będzie problem bo nie wiesz czy są zabrudzone. Gdyby Twoje auto miało LPG to widzę sens stosowania dodatków . Jak nie to tylko napędzasz przychód firmie produkującej ten specyfik. Twoje pieniądze , Twój wybór.
bonifacy
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018
    Drużyna Renault zajęła drugie miejsce w międzynarodowym turnieju BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018, który odbył się w dniach 19-21 stycznia 2018 r. Renault Polska oraz Anndora, autoryzowany koncesjoner Renault ...

23 Paź 2017, 19:46

Dziękuje za szybką pomoc.
Sory za głupie pytanie, ale tak z ciekawości jeśli wlałbym dodatek i dolał tylko 10-20l paliwa to coś mogło by się uszkodzić/nie odpalać czy po prostu przy przydymił i to przepalił.
Spiderjo
Nowicjusz

23 Paź 2017, 19:50

Spiderjo napisał(a):dolał tylko 10-20l paliwa
Po czemu akurat tyle ?
bonifacy
Stały forumowicz

23 Paź 2017, 19:54

Dodatku jeszcze nie wlewałem, a pytanie jest z czystej ciekawości tak an przyszłość.
Na opakowaniu jest, że buteleczka na 40-80l paliwa starcza i chciałbym się dowiedzieć co by się stało jeśli nie dolałbym 40l tylko załóżmy 10-20 ?
I tak by przepalił i nic by nie było czy źle myślę ?
Spiderjo
Nowicjusz

23 Paź 2017, 20:16

To powiem Ci tak. Kiedyś do mnie przyjechał gostek lanosem z LPG że mu nie chce odpalać na PB . Padło na zapieczone wtryski benzyny. On miał rezerwę w zbiorniku a ja wlałem całą buteleczkę tego specyfiku. Wymęczyłem ten motor na warsztacie że coś tam zaczęło hulać. Poprawa była ale nie do końca zadowalająca .Za mało motogodzin pracy silnika ale dało się jechać . Oddałem z zaleceniem jazdy tylko na benzynie. Przyznał się po czasie że zaraz zatankował do pełna i zaaplikował dwie flaszki :mrgreen: Pomogło :mrgreen:
bonifacy
Stały forumowicz