Dodge Avenger 2.0

02 Mar 2019, 21:26

Witam

Noszę się z zamiarem kupna Avengera w benzynie. Z racji praktycznie braku ofert na rynku padnie na 2.0 156KM .
I tu moje pytania
Czy jest sens kupować takie auto z takim silnikiem? Jeśli już znalazłem jakieś opinie każdy pisze że za mało mocy. Faktycznie jest taka tragedia czy da się tym rozpędzić? Jak z awaryjnojścią tego auta? Na co zwrócić uwagę przy oglądaniu auta? Jak z częściami, ich dostępnością oraz cenami?
Za wszelkie komentarze i naprowadzenia z góry dzięki
jeyjey
Obserwowany

02 Mar 2019, 22:20

jeyjey napisał(a):? Na co zwrócić uwagę przy oglądaniu auta?

Na to co w każdym, używanym aucie.

jeyjey napisał(a):Jak z częściami, ich dostępnością oraz cenami?

Mamy rok 2019, części z drugiego końca świata masz w ciągu tygodnia.

jeyjey napisał(a):Czy jest sens kupować takie auto z takim silnikiem?

Generalnie niuta mało, w dodatku dostępny w wysokim zakresie obrotów,

Szczerze mówić jarałem się avenger'em od momentu prezentacji, kiedy przeczytałem o nim w jakiejś gazetce i miał być patentem dodge'a na podbój europy. Aż sprawdziłem, był 2007r. Mega podobał mi się front, dp tego bardzo kwadratowy, amerykański tył. Przyszły czasy, kiedy szukałem auta dla siebie, szrotowy, vag-owki diesel odpadł na starcie, w grę wchodził tylko benzyniak i nawet akceptowałem mizerne osiągi. Ale w końcu przyszedł czas na oględziny i dramatyczne wnętrze zdecydowało, że jednak odpuszczę.
Generalnie jest to auto, którego nie kupujesz rozumem, więc jeśli szukasz jakiegoś, szeroko pojętego, "ekonomicznego" uzasadnienia to po prostu takie coś nie istnieje. Podobnie jak kupno GTR'a na dojazy do pracy w stolicy.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zaoszczędzić za kierownicą, jadąc bezpieczniej?
    Czy wysokie ceny paliw a mogą zmusić kierowców do przemyślenia swoich nawyków za kierownicą? Stało się tak w Wielkiej Brytanii, gdzie coraz bardziej kosztowna jazda samochodem nieoczekiwanie zaczęła przekładać ...