REKLAMA
Cześć,
Może mi ktoś doradzi. Kompletnie się nie znam na samochodach i całym świecie samochodowym. Ale mam problem z samochodem Dodge Caliber 2007 benzyna +gaz. 2.0 sxt.
Pierwszy problem to odpalanie.
Odpala dopiero po paru sekundach kręcenia. Oczywiście na gazie.
Przy benzynie nie ma tego problemu.
Po czym jak gaszę auto wyjmuje kluczyk ze stacyjki, a auto nadal chodzi przez około 2-4 sekundy. Pomimo tego ze kluczyk jest już wyjęty.
Kolejna sprawa podświetlenie deski rozdzielczej i ogólnie podzespołów, automatycznej skrzyni biegów itp.
Nie podświetla mi wcale skrzyni biegów. W nocy ciężko sprawnie zmienić bieg bez sprawdzania czy może jest na D czy może jednak na N czy L.
Wydaje mi się również ze na desce rozdzielczej nie wyświetlają się wszystkie informacje. Patrzyłam po innych calibrach i mają jakoś więcej informacji przy zegarach. U mnie widać jedynie po prawej stronie przebieg pojazdu i bieg na jakim jest pojazd.
Po lewej stronie od strony zegarów związanych ze wskaźnikami poziomu paliwa oraz temperatury silnika, poniżej jest wyświetlacz na z tego co wiem temperaturę albo info o tym które drzwi są otwarte. U mnie czarny ekran. A na środkowym ekranie pod prędkościomierzem nic się nie wyświetla podczas odpalania, jedynie wyświetla się info o zaciągniętym ręcznym czy inne kontrolki , ale wyświetlacz jakby nie działał. Możecie mi coś doradzić? Czy to może kwestia bezpieczników czy czegoś innego?