DODGE CALIBER CZY HYUNDAI i30?

07 Kwi 2010, 23:37

Zastanawiam się nad kupnem jednego z tych samochodów, gdyż podoba mi się ich wygląd, tyle, że nigdy ani z jednym ani z drugim nie miałem do czynienia. Możecie dać mi jakieś rady co do tych pojazdów? Moją uwagę przyciąga również Mitsubishi Outlander;)
gggrzesiekkk
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

10 Kwi 2010, 16:51

Ciężko będzie znalezc kogoś,kto ma porównanie takich aut za sobą z własnego doświadczenia...
Natomiast ja na twoim miejscu porzuciłbym myśl o amerykańskiej egzotyce i brał pod uwagą I30... To blizniak (mechanicznie) Kia Cee'd,a więc auta które się jak na razie dosyc dobrze sprawdza. :smile:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

10 Kwi 2010, 21:47

Moim zdaniem to jednak Dodge ;]
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek

04 Cze 2010, 19:51

Oba pojazdy są dobre, lecz wybrał bym Dodge'a.
Ja po prostu lubię amerykańskie samochody.
Mitsubishi Outlander też dobry samochód.
Myślałeś o Mitsubishi ASX?
Jest to mniejsza wersja Outlandera.
bialy56
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 07 01 2013
Auto: Fiat 126p FL
Silnik: 0.65
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1992

06 Cze 2010, 16:02

Heh, porównywanie Dodge'a do Hyundai to tak jakby wziąć pod lupę plazmę z Philipsa 42" a telewizor 15" z Tesco :D Dodge charakteryzuje się o wiele lepszą jakością materiałów, o wiele lepszą jakością wykończenia, dużo ciekawsze (niekoniecznie oszczędne) jednostki napędowe, dużo lepsze wrażenia z jazdy, ale przede wszystkim dużo lepszą stylistyką. Jedynym minusem na niekorzyść Dodge mogą być drogie części, oraz w zależności od jednostki napędowej koszty utrzymania. Jeżeli nie jesteś pewien wyboru w 100% to bierz hyundai. Dodge to auto, które albo się kocha, albo nienawidzi. Co do Mitsubishi Outlander, fakt, autko ładne, ale nie miałem styczności z tym modelem, więc nie mogę pomóc.

Pozdrawiam.
............-----Shake Your Blood-----..............
sphinx1969
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko- Biała

17 Cze 2010, 20:51

Ważne jest również, że Dodge to typow amerykański wóz i pali niemało.
Na pewno więcej od Hyundai'a
bialy56
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 07 01 2013
Auto: Fiat 126p FL
Silnik: 0.65
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1992
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen e-up! w pełni elektryczny samochód seryjny
    Volkswagen przedstawił swój pierwszy, w pełni elektryczny samochód seryjny: nowego e-up!. To prawie bezgłośne, czteroosobowe auto robi wrażenie zasięgiem 150 kilometrów i doskonałą funkcjonalnością. Nowy ...
    Renault Megane - kompaktowy hatchback do miasta
    Najbardziej ekonomiczny silnik zapewniający przyzwoite osiągi to 1,6 dCi o mocy 130 KM i średnim spalaniu na poziomie 4 l/100 km . Odmiana ta została wyceniona na od 88 tys. zł i nie występuje z automatyczną skrzynią biegów. ...

06 Lut 2015, 08:54

Może i pali więcej ale wykonanie lepsze od Hyundai wiec decyduj się na Dodge Caliber i informuj nas ooo rezultatach;)
choragiewka
Nowicjusz

Auto: Dodge Caravan V
Silnik: 2.8 CRD 163 KM