Dodge Caliber ???

11 Cze 2010, 23:36

Witam wszystkich użytkowników forum..

Zastanawiam się nad zakupem autka max 4 letniego do 40.000 PLN dla 4-ro osobowej rodziny. Zależy mi na małej awaryjności autka, przystępnym cenowo serwisie, by nie pił za dużo ropki oraz miał to coś ;)

Wertując rozmaite opinie zaciekawił mnie samochodzik Dodge Caliber (140 km silnik od vw, znośne spalanie, przestronny). Jeśli macie jakiekolwiek doświadczenie z tym modelem Dodga, badź możecie podsunąć inne propozycje- byłbym wdzięczny..

Pozdrawiam !!!
nikodem
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

12 Cze 2010, 10:55

Może ten Cie zainteresuje. Naprawdę godny polecenia. Znajomy jeździł i sobie chwalił.

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]
Bez ognia, bez treści, bez idei, bez polotu wszystko stanie się tylko rutyną i szablonem.
Kostucha Drang
Nowicjusz

Miejscowość: ???

12 Cze 2010, 18:06

Hmm, zastanawiałem się też nad tym autkiem, jak i Oplem Vectra czy Nissanem Primera. W Peugociku 407 coś szwankuje silnik, w jakiejś opcji.. Było o tym głośno. Jednak ten Dodge jakoś wywarł na mnie wieksze wrażenie, nie jeździ ich aż tak masowo na polskich drogach i cena jest rownież stosunkowo przystępna. Zależy mi również o opinii kierowców, którzy mieli przyjemność bądź nie, jeździć owym autkiem. Proszę o komentarze. Pozdr
nikodem
Nowicjusz

12 Cze 2010, 18:56

Wydaje mi się że z serwisowaniem mogą być problemy. Ale dokładnie nie wiem.
Bez ognia, bez treści, bez idei, bez polotu wszystko stanie się tylko rutyną i szablonem.
Kostucha Drang
Nowicjusz

Miejscowość: ???

12 Cze 2010, 19:25

ehh, no spoko.. tylko ten komentarz nic nie wnosi do ww watku. Rzucasz problem: ''servis''- i mówisz: ''ale dokładnie nie wiem''.. dzieki, za zainteresowanie wątkiem, ale w taki sposób możemy rozmawiać do końca świata i o jeden dzień dłużej... :)

Czekam na propozycje autka do 40k (specyfikacja: 1-wszy post) i ustosunkowanie się do Dodge Caliber (jesli ktoś miał z nim do czynienia).

link do prezentacji (jako takiej), jak ktoś nie kojarzy o jakim samochodzie mówie:
-http://dodge.moto24.tv/caliber/video/

Thx, pozdr
Ostatnio edytowany przez nikodem, 13 Cze 2010, 22:33, edytowano w sumie 1 raz
nikodem
Nowicjusz

13 Cze 2010, 10:16

Tu nawet nie chodzi o cene tylko pozniejsza odsprzedaz moze byc trudno.

co do serwisow problemu w duzych miastach nie ma- ASO sa przeciez, jakies serwisy od amerykancow, serwisy specjalizujace sie w naprawie diesli(od vw w koncu)

Na pierwszy rzut oka relacja cena jakosc wydaje sie byc ok, jednak jakosc plastikow w srodku jest delikatnie mowiac taka sobie(z tym ze nie kazdego to interesuje)

tanszego 2,0 tdi nie kupisz :lol:

jednak ja szukalbym czegos innego.
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Objaśnienia skrótów motoryzacyjnych
    PPS - Prestige Performance Sedan (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, sedan) PPH - Prestige Performance Hatchback (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, hatchback) ...

14 Cze 2010, 13:55

Jerzy, co byś zaproponował ??? Moge się teraz tylko domyślać..
nikodem
Nowicjusz

14 Cze 2010, 14:28

mazda 3 moze volvo v50, seat toledo. Mysle ze za 40 mozna znalezc cos fajnego w roczniku +2006
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ