Dodge Charger

19 Maj 2007, 22:13

Mam pytanie czy ktoś w polsce ma ten samochód??Czy ja mam być pierwszy :P :P :lol:
Dodge Charger 1969 :D
marcin1120764
Nowicjusz

19 Maj 2007, 23:47

Nie zdaje mi się żebyś był pierwszy, ale i tak gratuluję! Samochód piękny! I silniczek też cudowny! Poza tym odgrywał najlepsze role w naprawdę dobrych filmach, typu Blade, Dukes of Hazzard, Fast n Furious, i jeszcze paru innych. A teraz kolego pochwal się który kwartał rocznika, żebym wiedział czy to ten konkretny mój ulubiony! I napisz kiedy go będziesz miał! I w jakim kolorze!
DFireCrow

22 Maj 2007, 20:31

A czy Blade nie jeździł czasem Challengerem, przed liftem przedniego grila czyli mniej wiecej rocznik 1970-1972. I fast n furious ten 900konny z garażyku to też był Challenger. Prawdopodobnie wersja T/A skoro Win Diesel mówił że jego ojciec scigał się nim na wyścigach (przypuszczam ze to były wyścigi DAYTONA)
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

22 Maj 2007, 22:39

To tak to będzie Dodge Charger z 69 :D kolory jeszcze nie mam wybranego .Ale ja chce kupić Charger w stanie który będzie wymagał generalnego remontu bo chce się trochę sam pobawić z tym klasykiem.A po za tym finanse mi nie pozwolą na sprowadzenie tego samochodu w stanie bardzo dobrym.
Dodge Charger 1969 :D
marcin1120764
Nowicjusz

23 Maj 2007, 02:12

lasty napisał(a):A czy Blade nie jeździł czasem Challengerem, przed liftem przedniego grila czyli mniej wiecej rocznik 1970-1972. I fast n furious ten 900konny z garażyku to też był Challenger. Prawdopodobnie wersja T/A skoro Win Diesel mówił że jego ojciec scigał się nim na wyścigach (przypuszczam ze to były wyścigi DAYTONA)

Oj, Lasty, co do Chargera, to mi kitów nie pociskaj, bo akurat na temat tego wozu trochę wiem. I w wersji Daytona był właśnie Charger (konkretnie na Nascar miały montowany taki śmieszny szpiczasty przód i strasznie wysadzony w kosmos spojler z tyłu), tak więc następnym razem uważniej oglądaj filmy. Poza tym Challenger nie był takim 'kanciakiem' jak Charger, no i do tego Charger miał coś a'la owiewki po bokach tylnej szyby, co łatwo zauważyć u Blade'a. Ja rozumiem że są osoby które łatwo mylą Chargera z Challengerem, no ale Lasty, kto jak kto, ale Ty chyba nie powinieneś...
DFireCrow

05 Cze 2007, 23:05

Charger 1969 jest juz w Polsce od Listopada 2006. Jestem jego wlascicielem:) Mysle, ze na poczatku lipca wyjezdzam bo prace dobiegaja konca. Pozdrawiam!
Charger1969
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VERVA Street Racing - Top Gear Live / relacja
    VERVA Street Racing wraz z polskim debiutem jednego z najpopularniejszych spektakli motoryzacyjnych na świecie Top Gear Live zelektryzowała niemal 60 tys. zgromadzonych na Stadionie Narodowym w Warszawie. Brytyjski show jeszcze ...
    Jak zaoszczędzić za kierownicą, jadąc bezpieczniej?
    Czy wysokie ceny paliw a mogą zmusić kierowców do przemyślenia swoich nawyków za kierownicą? Stało się tak w Wielkiej Brytanii, gdzie coraz bardziej kosztowna jazda samochodem nieoczekiwanie zaczęła przekładać ...

06 Cze 2007, 02:08

Ludzie! Desperacko proszę WAS o zdjęcia!!! Jakiekolwiek, byle autentyki! A najlepiej jeszcze zdjęcia wnętrza! I przedni gril, i tylne światła, i wszystko po koleji!!! Proszę!!!
DFireCrow

06 Cze 2007, 15:14

Fire Crow napisał(a):Ludzie! Desperacko proszę WAS o zdjęcia!!! Jakiekolwiek, byle autentyki! A najlepiej jeszcze zdjęcia wnętrza! I przedni gril, i tylne światła, i wszystko po koleji!!! Proszę!!!

Zobacz se na allegro albo na google nie wsszyscy umią obrazki dawać
Daroo
Początkujący

06 Cze 2007, 17:42

Ale z Ciebie mądrala, Daroo.... Instrukcje jak załączać obrazki są na forum, a poza tym na aukcjach nigdy nie ma takich zdjęć jakie by się naprawdę chciało zobaczyć, bo są tylko ogólnikowe... Poza tym drogi kolego, jeśli nie zdążyłeś zauważyć, to Cię uświadomię, że Dodge Charger jest samochodem na pewno nietypowym na drogach Europejskich, a co dopiero Polskich.... Więc na Allegro możesz sobie obejrzeć tylko zdjęcia nowej wersji Chargera... Ale przypuszczam że w tym przypadku moje wypociny i tak będą jak grochem o ścianę, w przypadku gdy ubóstwia się przyżądy do jazdy typu Mercedes klasy A....

P.S. A z googli mam pełno obrazków, i mówiąc szczerze ciągle mi mało... Chciałbym zobaczyć jaka inwencja twórcza natchnie naszych kolegów, szczęśliwych posiadaczy owego Muscle Car!
DFireCrow

07 Cze 2007, 08:25

Ale kitu mi nie wciśniesz, że w Fast&Furious jechał Charger. Przecierz to był Challenger. W 2Fast 2Furious też był Challenger (taki pomarańczowy) i Camaro SS.
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

07 Cze 2007, 17:19

Z całym szacunkiem Lasty, ale ten Challenger Ci tak w głowie zakręcił, że go wszędzie widzisz... W Fast N' Furious był Charger, konkretnie poskładali go z części z 3 roczników, od 1968 do 1970... Jak nie wierzysz to masz tu link do największej bazy samochodów filmowych... http://www.imcdb.org/vehicle_2077-Dodge ... -1970.html
DFireCrow

08 Cze 2007, 19:05

Dodge Charger ...Przepiękny samochodzik :PŻycze udanego kupna noi po remoncie szerokiej drogi...Gdybym miał zamiar kupić takie cacko to tez bym kupił o remontu zawsze lepiej włozyc troche serca w auto i miec poczucie ze się coś koło niego zrobiło :)A pózniej po remoncie ruszyc w trase:PTak sie troche rozmazylem wracajac na ziemie Wyslil jakies fotki przed a pózniej po remoncie gdy kupisz to cudo.
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

11 Lis 2007, 18:38

lasty napisał(a):Ale kitu mi nie wciśniesz, że w Fast&Furious jechał Charger. Przecierz to był Challenger. W 2Fast 2Furious też był Challenger (taki pomarańczowy) i Camaro SS.

Troszke Cie poniosło.
I jestem ciekawy czy kolega marcin1120764 jest kolejnym z forumowiczow ktorzy lubia sie chwalic czyms czego nie maja i czego nie beda miec czy na serio kupi taki sprzet. Bo widze ze sa na forum osoby chetne na Eleonor :? :? :? :? Ale życze wszystkiego dobrego.
Adamus

13 Kwi 2009, 09:50

Fire Crow dobrze mówi w Fast n Furious był Charger a nie Challenger i w czwartej części tak samo
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: POLSKA

14 Kwi 2009, 10:48

jedna prośba...
Jeśli już zakupisz ten pojazd, nie przerabiaj go na gaz :)
Gratuluje i pozdrawiam!
Hetman
Nowicjusz