Dodge Durango 2012, pomoc w doborze radia.

23 Maj 2019, 07:46

Witam,
Z gory przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z komputera sluzbowego na ktorym nie moge praktycznie nic zainstalowac bez zgody administratora.
Ale do rzeczy, mam Dodge Durango Citadel 5,7 HEMI z 2012 roku, od ponad roku auto sprawuje sie idealnie, jedyny mankament jaki widze to brak mozliwosci streamowania muzyki (wszystkie polaczenia glosowe dzialaja - telefon, Skype czy Microsoft Teams - wszystko dziala bez problemu) przez bluetooth. Chcial bym sluchac muzyki ze Spotify a nie za kazdym razem zgrywac z Pendrive'a do pamieci samochodu i dopiero potem moc sie delektowac nowymi przebojami.
Jestem kompletnie zielony w temacie, wiec chcial bym prosic o pomoc w doborze odpowiedniego urzadzenia. Moje aktualne radio (oryginalne) wyswietla mapy GPS, kamere cofania i obsluguje telewizor z tylu. Moge sterowac nim z kierownicy, odbierac polaczenia, przelaczac piosenki z pamieci samochodu itp. Ma bluetooth i bez problemu laczy sie z moim telefonem, jednak muzyki z niego nie chce odtwarzac. Probowalem stare iPhony, nowego iPhona, probowalem telefony z Androdem roznych firm i nawet Nokie z Windows Phone, auto nie otwarzalo muzyki z telefonu w zaden sposob mimo ze udalo mi sie polaczyc kazdy z telefonow przez Bluetooth.
Czy jest w ogole szansa znalezc radio ktore bedzie robilo to samo (plus muzyka z telefonu) i nie sprawi wiekszych problemow w podlaczeniu dla laika?
Pod tym adresem:
https://www.infotainment.com/products/2011-2013-dodge-durango-gps-navigation-rhr-730n-radio
mozecie zobaczyc link do radia jakie mam teraz jesli to moze pomoc w odpowiedzi na pytanie.
Z gory dziekuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam z dalekiej polnocy.
Michal.
Micz
Obserwowany

24 Maj 2019, 15:19

Poszukaj czy masz kabel gdzieś kabel 2x mini jack. Wtedy podłącz przez niego telefon (wyjście słuchawkowe) z wyjściem aux w radiu i zobacz czy zadziała w ten sposób streamowanie muzyki.

Druga opcja bez zmiany radia to np. transmiter FM z mini jack podłączany do telefonu coś takiego [link do oferty na Allegro wygasł] Podłączasz go do smartfona ustawiasz częstotliwość i taką samą ustawiasz w radiu samochodowym i słuchasz muzyki ze smartfona. Jeżeli chodzi o jakość muzyki to bywa różnie z tymi urządzeniami.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...