Witam. Mam pytanko odnośnie nadmiernego hałasu przy dużej prędkości tj powyżej 120km/h. Może ktoś już miał taki problem i udało się znaleźć rozwiązanie. Jeżeli chodzi o szczegóły… kiedy wjadę na autostradę i rozpędzę się do prędkości o której wspomniałem wyżej „coś” zaczyna strasznie wibrować i to na tyle że nie da się normalnie podróżować. Hałas brzmi jakby coś luźnego znajdowało się pod maską i od wiatru wpadało w wibracje. Sprawdziłem już chyba wszutko jednak problemu wciąż nie rozwiązałem. Może miał ktoś coś podobnego w swoim aucie. Pozdrawiam.
Sprawdzałeś osłony pod silnikiem i podwoziem? Zerknij też na wygłuszenie maski.
Ogólnie to spore auto i przy większych prędkościach cicho nie będzie bo tu współczynnik Cx robi swoje. Jedak warto posprawdzać wszystkie osłony itd. coś co może wpadać w wibracje przy większym pędzie wiatru.
No właśnie sprawdziłem wygłuszenie maski, to był mój pierwszy typ. Osłony pod silnikiem nie mam więc to również odpada. Rozumiem że to spore auto i nie będzie mega cicho jednak to jest ewidentnie jakaś usterka bo naprawdę jest głośno w środku. Nie da się tak podróżować. To jest dźwięk jakbym jechał z jakąś dużą flagą zamontowaną do auta…
Szyba oryginalna. Wycieraczki też już odrzuciłem bo przy włączonych nic się nie zmienia. Podszybie było wyciągane wczoraj bo wymieniałem świece. Także było montowane drugi raz i nic się nie zmieniło. Tak myślę teraz może to jest przez to że nie mam właśnie osłony pod silnikiem?? Pęd powietrza może gdzieś tam się „kręci” i przez to ten hałas… To mnie najbardziej nerwi że nie wiadomo gdzie szukać.
Lexus UX - crossover, który jeździ jak hatchback Zaprezentowany w 2018 roku model UX jest najnowszym i najmniejszym, kompaktowym crossoverem w gamie Lexusa. Jego opracowanie zajęło japońskim inżynierom 5 lat. Wyróżnia się przestronnym wnętrzem i wzorowym prowadzeniem, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.