Dodge Durango 5.7 HEMI - czy warto go kupić z takim silnikiem?

14 Paź 2022, 12:40

Witam.

Zastanawiam się nad zakupem Dodge Durango z silnikiem 5.7 HEMI. Proszę o opnie osób, które posiadają doświadczenie z tym autem.
Pytania.
1. Jakie są koszty utrzymania takiego auta? (nie myślę tu o paliwie, bo to oczywiste)
2. Jaka jest awaryjność tego auta? Z tego co ogólnie czytałem nie jest awaryjne.
3. Jakie najczęściej zdarzały się usterki podczas eksploatacji.
4. Kupić lepiej auto z polskiego salonu czy USA lub Canada?
5. Na jakie firmy sprowadzające auta z USA uważać lub omijać?
6. Na co zwrócić uwagę podczas zakupu i eksploatacji tego auta?

Dziekuję za ciekawe opinie i podpowiedzi.
Dino1976
Obserwowany

16 Paź 2022, 16:17

Dino1976 napisał(a):1. Jakie są koszty utrzymania takiego auta? (nie myślę tu o paliwie, bo to oczywiste)
Dobry olej to podstawa do tego silnika i dbanie o serwisy olejowe na czas.
Dino1976 napisał(a):2. Jaka jest awaryjność tego auta? Z tego co ogólnie czytałem nie jest awaryjne.
Jak dbasz o podstawowe rzeczy to raczej samochód godny uwagi i nie powinien sprawiać problemów. Oczywiście zdarzały się problemy ale głównie wynikały one z przeciąganiu serwisów olejowych czy stosowania nieodpowiedniego oleju do tego silnika.

Co do samego zakupu tego samochodu to wszystko zależy od budżetu jakim dysponujesz ale musisz pamiętać że samochody z USA są najczęściej po jakiejś przygodzie (chodzi o szkodę) mniejszej lub większej. Dlatego tu warto kupić taki gdzie ktoś Ci dokładnie przedstawi całą historię, a nawet zdjęcia samochodu który miał jakieś usterki w stanach przed sprowadzeniem.

Firmy szukaj takiej która od dłuższego czasu istnieje na rynku i może pochwalić się jakimś zapleczem sprowadzonych samochodów.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Hamowanie silnikiem - niższe spalanie i bezpieczeństwo
    Hamowanie silnikiem to element techniki jazdy, dzięki któremu możemy z jednej strony zmniejszyć zużycie paliwa w naszym aucie, a z drugiej wpłynąć na bezpieczeństwo jazdy. Nie jest to jednak łatwy sposób hamowania, ...