Dodge problem POMOCY

30 Kwi 2017, 13:29

Witam, posiadam Dodge Januery 2.0 CRD mam pewien problem. Samochód gdy się rozgrzeje szarpie przy przyśpieszaniu jednak jak mocno wcisnę pedał gazu nie czuje tego to takie zjawisko jakby samochód się "bujał" przód-tył jakby nie dał rady się rozpędzić dodatkowo jak samochód stoi odpalony dodam gazu i przy puszczeniu pedału słychać jakby coś zasysało lewe powietrze (okolice turbiny) ale to jest chwilowe aż obroty się ustatkują, niepokoi mnie również nierówne odpalanie samochodu i czasami trzeba dłużej kręcić tak jakby nie równo łapały wszystkie cylindry?.Zauważyłem również że ze gdy są zapalone światła i włączę nawiew na szybę lub ogrzewanie tylnej szyby jest chwilowe przygasanie świateł.
MichałB22
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 08 05 2015
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Dodge Journey
Silnik: 2.0CRD 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

01 Maj 2017, 22:34

Sprawdź czy masz szczelny dolot i nie łapie gdzieś lewego powietrza.

Na wolnych obrotach pracuje równo?

MichałB22 napisał(a):Zauważyłem również że ze gdy są zapalone światła i włączę nawiew na szybę lub ogrzewanie tylnej szyby jest chwilowe przygasanie świateł.
Do sprawdzenia napięcie ładowania. Jeżeli jest nie prawidłowe to mogą się dziać różnie rzeczy. Daj znać jakie ono jest i w jakich granicach się waha na wyłączonych odbiornikach prądu i przy włączonych.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Audi A3 w testach Euro NCAP otrzymało 5 gwiazdek
    Audi A3 otrzymało od jurorów Euro NCAP pięć gwiazdek. Najwyższą ocenę model A3 dostał za ochronę kierowcy i pasażera siedzącego z przodu, w teście zderzeniowym przednim i bocznym. Również dzieci są bezpieczne ...