Doładowany Chevy 400, nadmierne rozdmuchiwanie, każda świeca zapłonowa

23 Paź 2019, 12:24

Więc mam ten doładowany 400. Działa dobrze, ale ma mnóstwo rozdmuchu. Musiałem porzucić standardowe odpowietrzniki do puszki, ale nawet to nie wystarcza, ponieważ duszą mnie opary oleju wydobywające się z silnika.

Jeszcze go nie rozerwałem, ale wrzuciłem lunetę do kilku cylindrów i oto co widzę. Po pierwsze, wszystkie świece zapłonowe są pokryte olejem. Po drugie, wydaje się, że na ściankach cylindra jest trochę nacięć. Nie wydaje się to takie złe, ale jest widoczne na lunecie. Jeden z cylindrów też miał trochę wżerów, myślę, że siedzę zbyt długo.

Nie rozumiem, dlaczego mam tak duże wrażenie i wydaje się, że jest na wszystkich cylindrach, patrząc na świece zapłonowe. Punkty nie wydają się wystarczająco złe, aby powodować tyle problemów. Nie zrobiłem testu kompresji, więc to jest następne. Czy są jeszcze jakieś rzeczy, które powinienem sprawdzić, kiedy je rozerwę?
JenrasGomes
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Transport ponadnormatywny i jego początki
    Pojazdy przewożące ciężkie i duże ładunki istniały już w XIX w., jednak dopiero pod koniec lat 20. ub. w. pojawiły się przyczepy, naczepy oraz odpowiednie ciągniki, które można uznać za protoplastów współcześnie ...
    Samochody dostawcze Forda: przegląd nowych modeli
    Samochody dostawcze to nieodłączny towarzysz biznesu – do przewozu towarów, małych i większych ładunków czy transportu pracowników nadają się doskonale. Przedsiębiorcy szukają dostawczych pojazdów, ...