Dopisanie współwłaściciela samochodu i zmiana oc na tańsze

24 Lis 2010, 11:52

Witam. Mam auto od 2 lat, jestem jego właścicielem ale oc płaciłem jak dotąd bardzo wysokie bo nie mam żadnych zniżek itd. Więc mój problem tkwi w tym że chciałbym zmniejszyć składkę oc. Mój szwagier ma duże zniżki więc skorzystam z jego pomocy ale nie wiem jak sie do tego zabrać, czy wystarczy dopisać go jako współwłaściciela? Czy on musi być właścicielem? Z góry dzięki za pomoc.
borys24
Nowicjusz

Miejscowość: Nowa Karczma

24 Lis 2010, 12:44

borys24 napisał(a): czy wystarczy dopisać go jako współwłaściciela?

Zrob na niego darowiznę częsci samochodu i po problemie.Na podstawie darowizny WK dopisze Ci go jako współwłasciciela i będziesz korzystał z jego znizek..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

24 Lis 2010, 13:18

aha, ale ja jeszcze gdzieś na forum czytałem że ten kto ma te zniżki musi być właścicielem (tak jakby pierwszym) a ja musiałbym być współwłaścicielem, czyli że auto musiałbym mu sprzedać chyba. jest coś takiego? jakiś gościu się wypowiadał że musiał tak zrobić. Co o tym myślisz?
borys24
Nowicjusz

Miejscowość: Nowa Karczma

24 Lis 2010, 15:58

Musisz zapytać w ubezpieczalni bo różne mają różne wymagania w tym względzie.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC 500 nietypowym samochodem bezpieczeństwa
    W ubiegły weekend po przerwie wróciła amerykańska seria wyścigowa IMSA WeatherTech SportsCar [...]. W czasie rundy na słynnym Daytona International Speedway oficjalnym samochodem bezpieczeństwa był Lexus LC 500 w niezwykłych, ...