Doradźcie co kupić ?

23 Gru 2010, 22:40

Witam.
Chciałbym kupić vana ale niewiem na ,którego się zdecydować...
Mam do wybory tzry modele min :

-PONTIAC TRANS SPORT 1996r 2.3BENZ/GAZ
-CHRYSLER VOYAGER 1991 2.5BENZ\GAZ
-RENAULT ESPACE 1996 2.0BENZ\GAZ

Proszę o pomoc,którego byście polecali i w ,którego opłaca się zainwestowac i dlaczego...
Z Góry DZIĘKUJĘ !
Pozdrawiam ;)
Puzonek
Nowicjusz

Miejscowość: Lubsko

24 Gru 2010, 11:16

Najlepszym i najmniej awaryjnym autem z tych które podałeś jest raczej Chrysler benzynowe jednostki są wolne od wad, nie to co diesle 2.5. Na gazie spali ci max 14l. Gorzej może być z częściami. Silniki 2.5 robią naprawdę pokaźne przebiegi to o czymś świadczy. Renówki też są ok, może ciut bardziej awaryjne ale nie przesadzajmy. Na temat Pontiaca się nie wypowiadam, ale jak wiadomo to pożeracz szos.
krzych_169
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

25 Gru 2010, 03:49

ja bym był za luminą
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

25 Gru 2010, 16:26

Żadnego z tych aut bym nie kupił.
Dlaczego..?
Bo śmierdzi mi tu klasycznym "władowaniem się".Za 3 miesiące będziesz szukał okazji do sprzedania tego auta...
Lepiej rozglądnąć się za czymś mniej egzotycznym i bardziej europejskim.
Alhambra/Sharan.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

25 Gru 2010, 23:53

artur73 napisał(a):Żadnego z tych aut bym nie kupił.
Dlaczego..?
Bo śmierdzi mi tu klasycznym "władowaniem się".Za 3 miesiące będziesz szukał okazji do sprzedania tego auta...
Lepiej rozglądnąć się za czymś mniej egzotycznym i bardziej europejskim.
Alhambra/Sharan.

+1
ale, ale...
autor ma raczej nedzna kase skoro wynajduje takie 'egzotyki' wiec o dobrej alhambrze, sharanie moze zapomniec

moze lepiej juz espace- bo przynajmniej czesci tansze, auto popularniejsze i nie zgnije :razz:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

21 Wrz 2012, 23:28

Co prawda temat sprzed dwóch lat, ale jak czytam takie głupoty, to mi się flaki wywracają. Gość szuka fajnego vana - wymienia Voyagera, Trans Sporta i Espaca. A tu jakiś "znawca" wyjeżdza z Sharanem! Mówimy o eleganckim komfortowych samochodach, a tu nagle niemiecka konserwa - głośna, twarda i brzydka. Ale to jest taka wiejska szkoła - cały świat motoryzacji zamknięty w prymitywnych produktach Volkswagena.
Ale wracając do pytania - oczywiście tę faszystowską kupę złomu odradzam defintywnie. Natomiast Espace trochę odstaję od tych dwóch Amerykańców. No, chyba że mówimy o najnowszym Espace...
Zostają więc Voyager i Trans. Hmm... Miałem dwa Voyagery - 3.3 i Dodga 3.8. Super auta, bardzo komfortowe z niezniszczalnymi silnikami. Odradzam tylko diesela, bo w takim samochodach to pomyłka, szczególnie, że diesele użyte w Chryslerach były bardzo marne i głośne. Natomiast Trans Sport, to jeszcze wyższa półka, auto ponadczasowe i jeszcze bardziej komfortowe od Voyka. W Polskich warunkach polecam silnik 2.3 z lpg, ale te były tylko z manualna skrzynią. Co prawda ciężko o dobry egzemplarz transa, ale jak się taką strzałę trafi, to jest kupa radości. Polecam, jeśli po dwóch latach jeszcze szukasz dobrego vana...
Albertas
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 08 1995
Auto: Passat B5 1.9 TDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy płukanki do silnika rzeczywiście pomagają?
    Temat płukanek do silnika to powód do niekończące się dyskusji. Niektórzy uważają, że użycie płukanki nie tylko nie pomaga, ale może nawet zaszkodzić silnikowi. Inni są fanami płukanek i stosują je jako środek ...

22 Wrz 2012, 11:10

Voyager.... Nie życzyłbym nikomu mieć wypadku Voyagerem
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Wrz 2012, 11:40

Albertas + 10 :)
"nagle niemiecka konserwa - głośna, twarda i brzydka. Ale to jest taka wiejska szkoła - cały świat motoryzacji zamknięty w prymitywnych produktach Volkswagena. "
sama prawda.
kon146 dlaczego? spójrz co się stanie jak 2 * Voyager spotka się z 4* kompaktem.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000