Doradźcie coś...pilne !

13 Gru 2009, 18:45

Witam, chcę sobie kupić niedrogie auto (4000-6000), które jest w miarę wytrzymałe, w miarę dobrze wygląda i ma w miarę tanie części. to będzie pierwszy samochód, a zbytnio się na tym nie znam dlatego proszę o pomoc.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
eustachy69
Nowicjusz

Miejscowość: brak

13 Gru 2009, 19:04

Honda Civic V hatchback , cena pasuje do Twoich kryteriów, wg mnie wygląda całkiem fajnie, silnik bardzo dobry (trwały, mało pali, i dosyć dynamiczny)

To jest mój typ ;) pozdro!
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

13 Gru 2009, 19:05

Jakiej wielkości, ile drzwi, benzyna czy diesel? Na pewno w tej cenie można polecić lanosa ale nie wiem czy Ci będzie odpowiadał.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

13 Gru 2009, 19:11

Polecam Polo (w tej cenie kupisz 2F lub 6N), Mazdę 323 BG (w tej cenie może GTXa by się udało kupić) lub Mazdę MX-3.

Może inaczej - jakie chcesz auto? Małe, duże, wygodne, z zacięciem sportowym, japońskie, włoskie czy niemieckie? Jakie masz preferencje ogólnie ;)
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

13 Gru 2009, 19:21

dużego samochodu zbytnio nie chcę, taki średni, lepiej 4/5 drzwi ale może być i 3. to skąd jest to mi w sumie obojętne, zależy mi by łatwo części dostawać i za przystępną cenę.
eustachy69
Nowicjusz

13 Gru 2009, 19:45

Moje typy: Astra F hatchback i fiat bravo, brava ewentuanie Punto
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

13 Gru 2009, 19:50

Fiat Punto I :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Gru 2009, 20:10

barol91 napisał(a):Fiat Punto I

Bez urazy, ale jeździłem trochę Punto i ZA NIC w świecie nie chciałbym tego samochodu...

Lepiej 4/5, czyli szukamy sedana do 6000zł. Hmmm... Mazdę Xedos 6 bym wybrał. Auto o nietuzinkowym wyglądzie, luksusowe, bezawaryjne, dobrze wyposażone. Jeszcze gdybyś znalazł silnik KF (2,0 V6 144KM), to już w ogóle ideał.

Cobym nie był gołosłowny:
[link do oferty na Allegro wygasł]
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

13 Gru 2009, 20:24

moim zdaniem to fiat bravo z silnikiem 1.6 16V 103 km
marcineq
Początkujący

Miejscowość: Tychy

13 Gru 2009, 21:02

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] a co sądzicie o czymś takim ?
eustachy69
Nowicjusz

13 Gru 2009, 21:06

Megane są całkiem przyjemne, ale dla mnie o wiele za miękkie. Niestety nie wiem jak z awaryjnością i cenami części, więc tutaj nie doradzę. Natomiast to konkretne auto bym omijał z racji zainstalowanego haka.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

13 Gru 2009, 21:08

pawelMX6 napisał(a):
barol91 napisał(a):Fiat Punto I

Bez urazy, ale jeździłem trochę Punto i ZA NIC w świecie nie chciałbym tego samochodu...

Lepiej 4/5, czyli szukamy sedana do 6000zł. Hmmm... Mazdę Xedos 6 bym wybrał. Auto o nietuzinkowym wyglądzie, luksusowe, bezawaryjne, dobrze wyposażone. Jeszcze gdybyś znalazł silnik KF (2,0 V6 144KM), to już w ogóle ideał.

Cobym nie był gołosłowny:
[link do oferty na Allegro wygasł]

sam chcę kupić jakieś autko, i sory że się wpiernicze do tematu ale nie chce nowego zakładać ;) całkiem nie zła ta mazda , ma ktoś wiecej info na jej temat?
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

13 Gru 2009, 21:22

Ja osobiscie znam paru ludzi ktorzy uzytkuja Punto I dosc dlugo i praktycznie nie narzekaja,co do tego Megane,auto jest sprowadzone wiec do ceny dojda napewno jeszcze oplaty rejestracyjne w kraju ok 1500zl i jak ktos napisal ja rowniez bym omijal z racji haku,nigdy nie wiadomo czy jest zamontowany tylko zeby przyczepke raz za czas ciagnac czy moze caly czas tyral z przyczepa i wogole cos za tania ta Megane jest.
Ja bym polecił cos takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

13 Gru 2009, 21:39

hosearmando1, tutaj poczytaj:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=15915

Xedos 6 to moim zdaniem najlepsze auto w tej cenie i klasie.

barol91, ja nie rozumiem jednego - po co kupować Lanosa, skoro w tej cenie można mieć znacznie lepsze technologicznie auto?
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

13 Gru 2009, 21:44

Poniewaz Lanos w tej kwocie jest jednym z lepszych aut
Barol
Awatar użytkownika