Doradzicie?? Liczę na Wasze opinie:)

17 Lut 2007, 12:51

Witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie i ciepło :)
Mam sprawę.. Otóż... Proszę Was byście pomogli mi wybrać najlepsze auto :)
Samochód przeznaczony ma być do dojeżdżania na treningi... 60 km od mojego miasta.. Czyli tam i spowrotem to 120km dziennie a dojeżdżać mam 3- 4 razy w tygodniu ...
Przeznaczona kwota na autko to jakieś 13 tysięcy złotych :)
I wiecie co?? Już milion modeli obejrzałam... Patrzyłam na aukcję.. No w salonach na używane... I stwierdziłam że jednak najlepszym rozwiązaniem będzie zwrócenie się o pomoc do ludzi doświadczonych, zaufanych i profesjonalistów :)
Było sporo myśli o Skodzie Felicji... W silniczku 1.3 albo 1.6 ale mama w domu niezadowolona jakoś... Był pomysł na Opla Astrę :) Był pomysł na Volswagena Polo tak najdalej od 96 roku z przebiegiem niedużym.. No ba sami wiecie że ja też troszkę tych kilometrów natrzaskam ... Więc tak do 120 tys przebiegu... Koniecznie musi być autko 4-5 drzwiowe... TO bez dyskusji... Hmm.. fajnie jakby było w Dieslu... Ale różnie to bywa.. Autko żeby było przestrzenne tak w miarę... Kurcze i mało psujące się ehh.. Bo już miałam jedno ehh :( :( I co ?? Pierwszy samochód kupiony na giełdzie a mianowicie Hyuindai LAntra w silniczku 1.6 1993r. ehh... Pół roku i silnik do remotu.. auto było przed moim kupnem było ostro walnięte... Szyba zgrzewana.. i to tak zgrzana że przeciekała ;/ Ehh noi zanim zaczęłam jeżdzić to wpakowałam w niego 2500 zł na zawieszenie na nowy akumu na elektryka na wymianę płynów oleji i paska rozrządu który właśnie spowodował taką awarię... I podczas drogi na trening pękł... I już teraz lipa...
Dlatego potrzebuję szybko pomocy.. Jakie autko?? Za kwotę tak do 13 tys zł
Proszę pomóżcie mi :)
I doradzcie ... :D
Liczę na Was:)
Malutka :)
Mała18
Nowicjusz

17 Lut 2007, 22:30

Witaj!
No powiem szczerze masz dylemat!!! i to powazny
niedawno tez znajdowałem sie w takiej sytuacji!
i tak kupiłem Voswagena golfa III 93 roku, na wyglad naprawde super samochód zadbany dobrze wyposarzony , silnik 1,6. napaliłem sie i kupiłem. Po 2 miesiacach okazało się zę silnik jest w bardzo złym stanie cos stukało w nim,mechanik powiedział ze tłoki lataja!!!
I tak jak szybko kupiłem szybko sprzedałem !!!
Powiem ci tak najgorzej to kupyeac samochód od tych handarzy-to sa cwaniaki i nic wiećej .troche poklepia pomalują i n aspę a potem dopiero wszystko wychodzi!
Chyba ze masz zaufanego!
Odnośnie Skody feeelicji!
powiem tak mój tata ma od nowiości ją i jest bardzio zadowolony!!!
samochód naprawde godny polecenia -ani razu się nie popsuł!!!!
wiadomo 2 razy wumieniach wyydech , Oleje płyny to normalka!!!
aah wymoienił tylko tylne amorki!!!
skoda ojca jest 1998 roku niebieski metalic-prezentuje sie pięknie!
skoda ma przejechane 96 tys km.
i jest na sprzedarz, ojcie chce kupić sobie fabie!!!!
także jak jestes zainteresowany to napisz !
przesle fotki zobazysz!
pozdrawiam!
ricardo24
Nowicjusz

17 Lut 2007, 23:39

Dobre są mazdy.....np 121....nie psuje się i wogóle....albo toyota scarlet praktycznie bezawaryjna....co do skody to tez dobre auto...jakbyś kupowała to najlepiej wersję po restylingu....Myślę że pomogłem 3maj sie Pozdrawiam :lol:
Jabąrzek
Nowicjusz

Miejscowość: Cz.D.

18 Lut 2007, 17:31

a ja powiem szczerze. Za 13 tys to najnowsze autko nie bedzie, tym bardziej przy takich wymaganiach. Jesli nie najnowsze to trzeba sie liczyc z tym ze cos tam trzeba bedzie zrobic, a na pewno zaraz po kupnie trzeba powymieniac podstawowe rzeczy jak plyny, filtry, rozrzad... (i tu nalezy miec zaufanego mechanika aby dobral takie czesci ktore nie zrujnuja nam kieszeni ale tez nie bedzie to najtanszy chlam ktory nie da gwarancji ile podziala... warto tutaj zasiegnac opinii na forum klubowym danej marki, zazwyczaj osoby ktore od kilku lat uzytkuja dane autko juz maja jakies doswiadczenie w czesciach ktore warto polecic a ktore nie, w przypadku mojej marki, mitsubioshi mamy nawet swojego handlarza czesci, ktory ma tansze niz w ASO a tez oryginalne)
Handlarzy faktycznie trzeba omijac szerokim lukiem, bo tam chodzi o to zeby tanio kupic (czyli w nienajlepszym stanie) podpicowac i drogo sprzedac.
Najlepiej szukac od pierwszego wlasciciela, ale tych to jak na lekarstwo :/ Ja tez mam autko 10 letnie, kupione w polskim salonie i mam je od nowosci i powiem szczerze ze na nowe szkoda mi kasy bo za 50-60 tys pln jak patrze jak te auta sa wyposazone to gorzej niz moje 10-cio letnie, a uzywane to wlasnie trafic cos godnego uwagi to dziekuje, pojezdze swoim bo jest o niebo lepszy....
A może właśnie coś z Mitsubishi, taki Lancer z lat 96-98 w tej cenie spokojnie znajdziesz... Bo Carisma bedzie chyba ciut drozsza w dobrym stanie (ja swojej za mniej jak 15,000 PLN bym nie sprzedal)
Jak bedziesz zainteresowana zasiegnieciem opini na temat jakiegos konkretnego Mitsubishi to zapraszam na forum mitsumaniaki.com/forum fachowo pomozemy i doradzimy, nawet ktos sie znajdzie zeby pojechac i oblukac (troche w polsce nas jest :) )
Pozdrawiam i zycze powodzenia w poszukiwaniu.
stanik
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Poznań Motor Show - nowa data targów!
    Wczoraj późnym wieczorem pojawiła się informacja o przełożeniu największych targów motoryzacyjnych Poznań Motor Show które miały odbyć się między 26, a 29 marca 2020 roku. Nowy termin w którym ...