Dość mocne auto do 12 000 zł

29 Wrz 2014, 10:05

Może CLK? Chociaż 10 tysięcy to trochę mało
[link do oferty na Olx wygasł]

Audi A3 1.8 Turbo

W okolicach 12 tysięcy jest trochę E39, ale na zadbany to też trochę mało:
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

29 Wrz 2014, 15:05

Ja jeszcze dorzuce pare linków (oczywiście przykłady).
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

30 Wrz 2014, 16:49

Co do CLK - auto owszem, fajne, może troche takie hmm... nie do końca dla młodego. Jednak o mercedesach nie wiem totalnie nic, jakie koszty utrzymania, jak współpracjują z inst. LPG, jak wypada awaryjność. Domyślam się, że tanio nie będzie.
Octavia - akurat ta przykładowa ładna wewnątrz, ale zależy mi żeby drugi raz nie wpakować sie w VW, także A3 też raczej odpada
Hyundai Coupe - brzyyyydal :D
Megane - raczej II gen jak już ;)
I właśnie MG 25 - myślałem o tym aucie, ma mocny silnik. Jest tylko jedno ale, jest dość krzykliwe, ma masę, dokładek, lotek, spojlerów i innych dupereli, troche mi sie z agrotuningiem kojarzy ;)

A co myślicie o (to tylko przykłady):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylko ze 1.6 lub 2.0 160KM
Slim17
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Saab 9-3 SS
Silnik: 2.0T 210KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

30 Wrz 2014, 18:37

Tak czytałem, sprawdzałem ceny części na allegro do Mercedesa CLK i musze powiedzieć że nie ma tragedii. Rozrząd na łańcuchu, komplet wahaczy na tył Lemfordera za 800zł, amortyzatory przód od 200zł, sprężyny za 100zł. Nie jest źle ;)
Slim17
Początkujący

30 Wrz 2014, 18:53

ten clk bazuje na starej c klasie w202 wiec drogo nie bedzie, tylko jak blache i jej zabezpieczenie ma podobne do w202, to bym podziekowal, ogolnie clk to kawal klocka ktory ma wiecej wspolnego z komfortem niz sportem..
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009

30 Wrz 2014, 19:06

No właśnie takie mam wyobrażenie o CLK. To raczej było auto dla starego, bogatego pryka, który ma kryzys wieku średniego ;) to kawał auta, sporo waży, pewnie też niemało pali, więc kirde sam nie wiem. Civic VII, fajny, ten 1.6 słaby trochę, 2.0 160KM ciężko znaleźć. Patrzyłem jednak ceny części zamiennych i są sporo wyższe niż np. w CLK, co mnie zdziwiło, bo auto sporo mniejsze i lżejsze. A sam rozrząd do 1.6 kosztuje 500-600zł...

Myślałem jeszcze o Megane II lub o Peugeotcie 307 z dwulitrową benzyną. Podobają mi sie te 307 zwłaszcza czarne. Kuzynka ma 1.6 i bardzo wygodne auto, jedzie nawet dobrze, dużo lepiej niż moja Boraa...

I przez myśl przeszła mi Astra II Coupe, w tej kasie nawet troche ich jest. Podstawowy 1.8 już jakoś jedzie (seta w 9,5s), ewentualnie 2.0T 190KM, to już nawet zapieprza. Nie wiem jak ten silnik toleruje gaz, ale części mechaniczne raczej tanie jak w zwykłej Astrze II :)
Slim17
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Akumulator (nie)całkowicie bezobsługowy
    Wielu sprzedawców akumulatorów po dziś dzień spotyka się z zapytaniami ze strony klientów czym tak naprawdę jest akumulator bezobsługowy oraz czy akumulator zamontowany w ich samochodzie jest bezobsługowy? ...

01 Paź 2014, 08:08

Jeśli jesteśmy przy francuzach to może coś takiego?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - to już zapier...
[link do oferty na Allegro wygasł] - jw i zostanie kasa na remont silnika.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

05 Paź 2014, 09:46

Saxo VTS fajne g*wno ;) wyposażenia żadnego, komfortu też, typowe auto do zapier*alania. Nie wiem czy dokładnie o to mi chodzi, auto ma mi służyć do jazdy na codzień, jakieś okazjonalne wypady w weekend. Saxo czy 106 to raczej jako drugie auto i na weekendowe wypady na tor ;)

Coraz poważniej zastanawiam się nad Astrą II Bertone. Części mechaniczne za pół darmo bo to tak naprawde zwykła Astra II. Nie wiem jaki silnik jest w niej godny uwagi. 1.8 troche słabawy, 2.2 podobno awaryjne. Myślałem o 2.0 Turbo, to już nieźle zapierdala, jednak nie wiem jak z kosztami utrzymania. Wiecie coś więcej o tym aucie?
Slim17
Początkujący