Dosyć dziwna sytuacja na forum ...

12 Sie 2007, 15:19

Otóż dziś w dziale Jakie kupić auto napisał pewien szczeniak więc 3 użytkowników zwróciło mu uwagę(Ja,Czerpach,Fire Crow)...Nagle na dział weszła Pani Mod. Kasik i usunęła nasze posty jak gdyby nigdy nic rozumiem jakby usuneła jego post ale czemu nasze.Dochodze do wniosku ,że następnym razem nie moge nikomu zwrócić uwagi na forum dotycząca przekleństw oraz stylu wypowiedzi(Użytkownik czerpach został obrażony ale odpowiedział na to spokojnie i dostał za to trzy warny czy to jakiś kaprys naszej Pani Moderator?)...Jak zaczynałem pisać na forum mój styl wymowy pozostawiał wiele do życzenia użytkownicy poprawiali mnie i jakoś niegdy ich posty nie wylodowywały w dziale śmietnik.
Sytuacja jest conajmniej dziwna ,napisałem już do Pani Mod. Kasik prywatną wiadomość ,ale będac na forum nie raczyła odpisać.
Co ciekawe odpowiedź do oszczerstw przeciw czerpachowi napisałem podobnie jak czerpach i nie dostałem żadnego warna czyżby miss click Pani Mod.?
Prosiłbym o jak najszybsze rozwikłanie sytuacji i skierowanie postu spowortem gdzie jego miejsce miejsce ...
I jeszcze ostatnia ciekawostka na tytule tych 3 postów w śmietniku było napisane Spam ,lekka sugiestia do Pani Kasik ,aby dowiedziała się co to słowo znaczy....
(Bez Urazy)
Pozdrowienia Solek
P.S Ciekawe czy pani Moderator da mi za ten post 3 warny lub bana tak jak panu czerpachowi...
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

12 Sie 2007, 17:07

soleQ napisał(a):Otóż dziś w dziale Jakie kupić auto napisał pewien szczeniak więc 3 użytkowników zwróciło mu uwagę(Ja,Czerpach,Fire Crow)...Nagle na dział weszła Pani Mod. Kasik i usunęła nasze posty jak gdyby nigdy nic rozumiem jakby usuneła jego post ale czemu nasze.Dochodze do wniosku ,że następnym razem nie moge nikomu zwrócić uwagi na forum dotycząca przekleństw oraz stylu wypowiedzi
Owszem,ten,jak Ty to określiłeś "szczeniak" wyrażał się na forum w sposób bardzo obraźliwy,za co dostał ostrzeżenie.

soleQ napisał(a):(Użytkownik czerpach został obrażony ale odpowiedział na to spokojnie i dostał za to trzy warny czy to jakiś kaprys naszej Pani Moderator?)
Owszem,czerepach dostał dzisiaj 3 ostrzeżenia,ale nie za zwrócenie uwagi temu,jak Ty to okresliłeś "szczeniakowi",ale za notoryczne pisanie nie na temat: kupuje-auto-vt3355.htm
Chłopak chciał się poradzić Was o opinię,a od razu został zjechany z góry na dół,a zaczęliście pisać o jego pisowni nie odpowiadając mu na zadane pytanie.

soleQ napisał(a):...Jak zaczynałem pisać na forum mój styl wymowy pozostawiał wiele do życzenia użytkownicy poprawiali mnie i jakoś niegdy ich posty nie wylodowywały w dziale śmietnik.
Podaj mi linka,to napewno coś z tym zrobię.

soleQ napisał(a):Sytuacja jest conajmniej dziwna ,napisałem już do Pani Mod. Kasik prywatną wiadomość ,ale będac na forum nie raczyła odpisać.
Otrzymałam priva,więc na priva odpisałam i teraz nie rozumiem tego rozgoryczenia.

soleQ napisał(a):Co ciekawe odpowiedź do oszczerstw przeciw czerpachowi napisałem podobnie jak czerpach i nie dostałem żadnego warna czyżby miss click Pani Mod.?
Co do czerepacha-to długa historia,gdybyś był dłużej na forum,wiedziałbyś,o co chodzi.
Po pierwsze czerepach to ta sama osoba co MALKEN-wejdź na jego profil,to zobaczysz jego ostrzeżenia. Po drugie viewtopic.php?p=16237#16237 tu macie link do tematu,w którym dostał ode mnie ostrzeżenie,ale oczywiście szybciutko posta zmienił,żeby wyglądało,że jest niewinny.A mianowicie w zdaniu: "Panowie! Zawartość merytoryczna Waszych wypowiedzi - zwłaszcza o Volvo - jest naprawdę na wysokim poziomie!!!" brakuje czegoś,co jeszcze na samym końcu pisało,a było coś w stylu "typowej blondynki" (nie pamiętam dosłownie,jak to brzmiało,ale w takim kontekście to było.

soleQ napisał(a):Prosiłbym o jak najszybsze rozwikłanie sytuacji i skierowanie postu spowortem gdzie jego miejsce miejsce ...
O tym,czy wróci na swoje miejsce,to już admin zadecyduje.

soleQ napisał(a):I jeszcze ostatnia ciekawostka na tytule tych 3 postów w śmietniku było napisane Spam ,lekka sugiestia do Pani Kasik ,aby dowiedziała się co to słowo znaczy....

"Spam" w potocznym slangu oznacza pisanie nie na temat,a jeszcze potoczniej "off top"

soleQ napisał(a):P.S Ciekawe czy pani Moderator da mi za ten post 3 warny lub bana tak jak panu czerpachowi...
Dlaczego miałabym za ten post dać ostrzeżenie? Przecież w tym poście nie ubliżasz nikomu i nie piszesz nie na temat.
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie

12 Sie 2007, 17:29

Hmm.. No to nic dzieki na przyszłość będę wiedział ,żeby niezwracać uwagi komuś kto nieumie poprawnie ułożyć zdania ,i nie pisze polskich znaków ...
Mniej więcej kapuje o co ci chodzi ale wiesz czerpach w jednym poscie został obrażony a nie ma tak dobrze jak Ty ,aby dać warna lub bana tylko postarał się obronić w mało wulgarny sposób....I nie widzę przyczyn po tym jak został totalnie zjechany przez Dinka ,aby czerpach miał mu jeszcze pomóc w wyborze samochodu ...Było by to chore.I nie było to tak iż nie pomogliśmy tylko Fire Crow i Pekińczyk zwrócili mu uwage na jego styl pisowni i pomogli mu w wyborze auta a on wtedy naklnął na nich za to że powiedzieli mu troche słonej prawdy ....A mój post i post czerpacha wg. mnie był na temat bo autor tego tematu popisał się swoimi umiejętnościami pisania wulgarnych słów z których połowy znaczenia pewnie nie rozumie :)A ktoś mu na to odpowiedział prawda?
To tak jakby ktoś zrobił temat Seat Cordoba jaki mam dać do niego spojler...A jak ktoś mu już odpowiedział to zapytał się czy licznik jest podłączony do prądnicy ,czy za takie coś też jest warn?
Pzdr
soleQ
Aktywny

12 Sie 2007, 19:44

soleQ napisał(a):Hmm.. No to nic dzieki na przyszłość będę wiedział ,żeby niezwracać uwagi komuś kto nieumie poprawnie ułożyć zdania ,i nie pisze polskich znaków ...

Bardzo dobrą metodą jest zwracanie na to uwagi i następnie odpowiedź na pytanie, to zdaje egzamin.

soleQ napisał(a):To tak jakby ktoś zrobił temat Seat Cordoba jaki mam dać do niego spojler...A jak ktoś mu już odpowiedział to zapytał się czy licznik jest podłączony do prądnicy ,czy za takie coś też jest warn?

Odpowiedź oczywiście nie na temat, ale myślę że zwrócenie uwagi na to w kolejnym poście by pomogło i skierowało dalszą rozmowę na dobry tor.

Jeżeli chodzi o odpowiedź "czerepach" i post zostało usunięte ostrzeżenie. Użytkownik w tym przypadku powinien zwrócić uwagę a nie śmiać się z tego tocząc dalej dyskusję w sposób
czerepach napisał(a): Fire Crow: Ty widzisz to, co ja??? Ale nam się bobasek rozpieszczony trafił?!
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

12 Sie 2007, 20:01

ArteK napisał(a):

Odpowiedź oczywiście nie na temat, ale myślę że zwrócenie uwagi na to w kolejnym poście by pomogło i skierowało dalszą rozmowę na dobry tor.

[/quote]
I myślę ,że w tym przypadku zwrócenie uwagi czerpachowi było by rozsądniejsze niż dawanie trzech warnow i wywalanie postów przedewszystkim mojego ....(Biorac pod uwage ,że czerpach zachował się dosyć grzecznie w porównaniu jak zachował się do niego użytkownik Donik....

Ale nie rozumiem jednego czemu te posty zostały usunięte a szczególnie mój w którym nie było nic strasznego ani głupiego...Może ktoś by sie wypowiedział jeszcze na temat wulgaryzmów na forum...Fire Crow ,Pekińczyk zwrócili uwage i pomogli a czerpach bronił się bo ktoś go obrzucił oszczerstwami a ja wypowiedziałem się na temat jego stylu wypowiedzi ....
Ostatnio edytowany przez soleQ, 12 Sie 2007, 20:08, edytowano w sumie 1 raz
soleQ
Aktywny

12 Sie 2007, 20:11

Temat prawdopodobnie został wyrzucony w całości ponieważ nic nie wnosił na forum a twój post w którym zwróciłeś uwagę nie może zostać sam.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

12 Sie 2007, 20:23

Nie nie został usunięty w całości zostały usunięte trzy ostatnie posty :)Wiec jakby bylo można je tam dac gdzie bylo ich wczesniejsze miejsce...
A ze swojej strony obiecuje skierowac temat na dobra droge :)
soleQ
Aktywny

12 Sie 2007, 20:32

Tylko nie wiem w którym to było temacie jak byś zapodał link to może uda mi się coś z tym zrobić.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

12 Sie 2007, 20:36

Tutaj jest link: kupuje-auto-vt3355.htm
Brakuje trzech ostatnich postów :)(Te które aktualnie znajdują się w śmietniku o tytule "Spam".)
PzdR
P.S Przeczytaj prywatna wiadomość odemnie i daj znać :)
soleQ
Aktywny

13 Sie 2007, 01:12

'And there shall be peace!'
I tak oto górę wzięła demokracja, oraz spokojne pertraktacje... Całe szczęście tu nie będzie bana za wypowiedź na temat MODa :mrgreen: To nie digart :P
DFireCrow

13 Sie 2007, 12:27

Wg definicji zamieszczonej w de. Wikipedia - "spam", to" uporczywe zamieszczanie niechcianych reklam".
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina