Drgania kierownicy

28 Sty 2021, 13:39

Witam z góry zaznaczam ,że jestem dość zielony z motoryzacji.
Mój problem polega na tym ,że występują u mnie drgania kierownicy przy prędkościach 125-140km/h (co dziwne czasem się zdarza ,że ich nie ma)
Kolejnym problemem jest zawsze przez pierwsze 3-4km drogi po odpaleniu samochodu dziwne turbulencje samochodu jakbym poruszał się po nierównej drodze.

Felgi zostały wyprostowane. Zbieżność ustawiona. Nowe opony 245/40r18. Wyważane już 3krotnie u różnych osób.
Nie mam pojęcia co może być przyczyną :/
Daio
Nowicjusz

28 Sty 2021, 14:11

A czy podczas lekkiego hamowania wyczuwasz na kierownicy drgania?

Takie drgania mogą pochodzić od lekko zwichrowanych tarcz hamulcowych ale też od półosi i przegubów wewnętrznych.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

28 Sty 2021, 14:38

Podczas wyważania od spodu cały układ kierowniczy był sprawdzany pod względem luzów i nie występują
Daio
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Lexus UX - subkompaktowy crossover
    Według japońskiego magazynu Mag-X, subkompaktowy crossover Lexus UX – seryjna wersja koncepcyjnego modelu UX, przedstawionego na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Paryżu we wrześniu 2016 – może trafić do ...