Drgania na kierownicy Toyota Carina

27 Sie 2008, 20:47

Witam, jakiś czas temu kiedy udało mi się rozbujać autko do prędkości powyżej 120-130 km/h zacząłem odczuwać na kierownicy nieprzyjemne drgania. Fachowcem mechanikiem nie jestem więc jeśli ktoś się orientuję co może być tego przyczyną będę wdzięczny. Prawdopodobnie jest to wina jakiegoś elementu zawieszenia dodam że łączniki stabilizatorów są nowe.
Pozdrawiam
pablo
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • 27 Sie 2008, 22:16

może zbieznośc trzeba ustawić
    VW GOLF III 1.9SDI
    maciekc603
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Skarbimierz

28 Sie 2008, 14:53

Ja miałem taką przypadłośc w 2 autach. W przypadku renówki mojego taty ( stosunkowo młode auto) problem polegał na wyważeniu kół. Zabieg kosztował około 10 zł i problem zniknął. W przypadku vw golfa, przyczyną drgań było to, że opony były nierówno zdarte. Wymieniłem oponki, przy okazji wyważyłem też koła i jedzie się płynnie. Jednak musisz też sprawdzić, czy nie masz luzów na kołach( końcówki drążków, przeguby itp itd.). Również warto sprawdzić zbieżność, jak powiedział kolega maciekc603.
    Aha i jeszcze jedno. Sprawdź ciśnienie w oponach. Niby głupota, a jednak to też może mieć wpływ na prowadzenie.
    Pozdrawiam
    van_dall
    Nowicjusz

Miejscowość: Kutno

28 Sie 2008, 20:32

Zacznę więc od sprawdzenia zbieżności, oponki wymieniałem jakiś miesiąc temu, na starych też się tak działo.
    Dzięki i pozdrawiam
    pablo
    Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux Rugged X, Rogue i Rugged
      Przez 50 lat osiem generacji Toyoty Hilux budowało reputację tej niezniszczalnej terenówki. Teraz za jej modyfikację zabrała się Toyota Australia, oferując specjalne wersje Rugged X, Rogue i Rugged. Hilux najnowszej ...
      Najczęściej wybierane samochody przez Polaków
      Rozmaite narodowości wyróżniają się różniącymi się od siebie zwyczajami, tradycjami, ale także nurtami, w które wierzą. Jedni podają sobie rękę na przywitanie, natomiast inni uważają ten sposób ...