Drgania pod czas jazdy volvo v50

04 Lut 2022, 16:54

Witajcie, problem jest dość dziwny- od kilku dni (conajmniej raz dziennie) pod czas jazdy zaczyna mi drgać kierownica podczas jazdy i dodatkowo odgłos buczenia jakbym jechał po schodkach. Nic w tym dziwnego by nie było gęby nie to, że dzieje się to tylko przez krótki czas (Ok 30sekund) w różnych momentach jazdy (głownie powyżej 80km/h) w różnych miejscach drogi (wiec odpada motyw z koleinami) najdziwniejsze jest to, ze po krótkim czasie gdy zmienię prędkość drganie ustaje i wszystko gra. Droga jaka jeżdżę to nowe drogi bez dziur itp. Drgania występują na luzie, na każdym biegu, z dodawanie i bez gazu.
P.s nagrałem filmik i postaram się wrzucić później
defens
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.9 Dti 98km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

04 Lut 2022, 21:38

defens napisał(a):Witajcie, problem jest dość dziwny- od kilku dni (conajmniej raz dziennie) pod czas jazdy zaczyna mi drgać kierownica podczas jazdy i dodatkowo odgłos buczenia jakbym jechał po schodkach. Nic w tym dziwnego by nie było gęby nie to, że dzieje się to tylko przez krótki czas (Ok 30sekund) w różnych momentach jazdy (głownie powyżej 80km/h) w różnych miejscach drogi (wiec odpada motyw z koleinami) najdziwniejsze jest to, ze po krótkim czasie gdy zmienię prędkość drganie ustaje i wszystko gra. Droga jaka jeżdżę to nowe drogi bez dziur itp. Drgania występują na luzie, na każdym biegu, z dodawanie i bez gazu.
P.s nagrałem filmik i postaram się wrzucić później

Film z wnętrza samochodu
https://streamable.com/lwhuk0
defens
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.9 Dti 98km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego kierowcy ignorują znaki drogowe?
    Według informacji płynących z Komendy Głównej Policji najczęściej wystawiane mandaty dotyczą przekraczania dozwolonej prędkości oraz za wykroczenie względem pieszych. Najnowsze badania pokazały, że prowadzący pojazdy ...